16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Cu cărţile pe faţă

Cele mai citite

Am auzit deunăzi la televizor – în treacăt, deoarece mi-am propus ca de la Paşti până la Rusalii să încerc o dublă cură de dezintoxicare – o întrebare de maxim bun simţ şi două informaţii, care-ţi cam clatină speranţa că vom fi lăsaţi vreodată să trăim în pace în propria noastră ţară. Mai întâi să vă explic ce-i cu dezintoxicarea.

De fapt, este vorba de un început de mişcare de rezistenţă naţională la otrăvire, după modelul părinţilor conştienţi de ticăloasa manipulare cu vaccinurile experimentale. Dacă aceştia din urmă, şantajaţi cu dosare penale în caz de nesupunere, au posibilitatea să-şi ia copiii şi să se mute în altă ţară pentru că sunt tineri, nouă, celor trecuţi de vârsta dezrădăcinărilor, nu ne rămâne decât să urmăm sfaturi din bătrâni. Spun asta deoarece am avut cândva un prieten ţăran, mai deştept decât trei doctori în filozofie, şi pe care mult l-am preţuit cât a călătorit pe acest pământ şi mult îi duc dorul de când a urcat la cer. Bătea spre 90 de ani şi încă nu-şi pierduse umorul. L-am întrebat odată ce-ar trebui să facem noi, ardelenii, în perspectiva anilor 2020, de exemplu. Şi mi-a răspuns: „Învăţaţi limba maghiară şi rădăcinile comestibile!!!”

Deci, dacă ai puţină minte, nu poţi să nu te aliezi acestui început de rezistenţă naţională la exterminare prin deşeurile reciclabile din supermarketuri, numite alimente de import, şi prin scursurile toxice ale amoralităţii, deversate peste români seară de seară la televizor.

Dar, să revenim la oile noastre. Sunt convinsă că, pendulând între perversiunile psihotronice de tip „starea naţiei”, interminabila partidă de şah jucată cu regulile da la table de tip „uite, Ghiţă, nu e Ghiţă” şi secrete de vedete cu buze cât colacii de salvare, unora le scapă cele câteva fărâmiţe de emisiuni care se mai difuzează (încă?) în interes naţional pe câte o televiziune, de nici ea nu ştie cum de i se întâmplă aşa ceva.

Iar acum să vă explic chestiunea cu cele două informaţii şi întrebarea de bun simţ. Nu pot spune cine era doamna care le-a rostit, pentru că eram în plină dezintoxicare de televizor. Dar poate tocmai de aceea le-am şi reţinut: România are cel mai mare depozit de aur din Europa şi este unul de cea mai înaltă puritate şi mai bună calitate (1), România se află pe locul trei în lume la acest capitol şi când iase pe piaţă influenţează preţul pe plan mondial (2) şi atunci de ce românii nu trăiesc la standarde elveţiene?, întreabă retoric doamna.

Pentru că de la Decebal încoace se tot cară cu toptanul în burdihanul marilor puteri! Iete, d-aia!

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect