Connect with us

Fapt Divers

Opt polițiști din lotul de la Poliția Rutieră Sibiu au fost arestați azi noapte pentru 30 de zile

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Judecătorii de la Tribunalul Sibiu au decis arestarea a opt dintre polițiștii pentru care procurorii au cerut măsuri preventive. Pentru doi dintre aceștia, a fost creat un nou dosar, disjuns, care va fi judecat separat, aceștia având în sarcina lor mai multe acuzații.

Opt dintre polițiștii de la Rutieră, acuzați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu de mai multe infracțiuni de corupție, vor sta după gratii 30 de zile. Procurorii au adus în urmă cu două zile, cu mandate de aducere, 25 de polițiști, suspectați de comiterea mai multor infracțiuni, printre care luarea de mită. Dintre aceștia, pentru 15 a fost pusă în mișcare acțiunea penală, adică au fost inculpați, iar 10 dintre ei au fost propuși pentru arestare preventivă. Toți fac parte din Serviciul Rutier al IPJ Sibiu, ei fiind urmăriți, timp de doi ani, ca urmare a faptului că cereau bani șoferilor contravenienți din traffic. Banii erau încasați personal sau disimulați, sub forma unor cotizații la asociația polițiștilor sau la echipa de fotbal a poliției. Procurorii împreună cu polițiști de la DGA au făcut mai multe percheziții în aceeași zi în care au început audierile polițiștilor.

Lista polițiștilor pentru care s-a cerut arestarea, așa cum a fost publicată de Tribunalul Sibiu:

PUBLICITATE

VÎLCICĂ EUGEN        

CRUCIATU MARIUS GIORGEL     

TUDOSOIU NICOLAE 

PUBLICITATE

PAUL DUMITRU        

BĂLĂNOIU IONUŢ DANIEL        

PANŢÎR SORIN IONEL              

PUBLICITATE

VOICU ALEXANDRU   

OPRIŞ HORIA VALERIAN           

NATEA CRISTIAN VASILE          

PUBLICITATE

CĂTĂNEŢ SÎRBU OVIDIU

Iată și soluția anunțată azi noapte de judecători:

Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. (…) Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile începând cu data de 20.05.2021 până la data de 18.06.2021, inclusiv, a fiecăruia dintre inculpații:

PUBLICITATE

1. C M-G, cercetat pentru săvârşirea a: – 29 de infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, precum şi 3 infracţiuni de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.

2. P D, – 17 (şaptesprezece) infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr.78/2000, şi a 2 (două) infracţiuni de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea art.38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni

 3. B I-D, cercetat pentru săvârşirea a: – 17 (şaptesprezece) infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin.1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, 1 (una) infracţiune de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 C.pen., şi respectiv 1 (una) infracţiune de favorizare a făptuitorului, prev. şi ped. de art. 269 alin.1 C.pen, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni

PUBLICITATE

4. P S-I, cercetat pentru săvârşirea a: – 15 (cincisprezece) infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, 2 (două) infracţiuni de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 C.pen., şi respectiv 1 (una) infracţiune de favorizare a făptuitorului, prev. şi ped. de art. 269 alin.1 C.pen, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni

5. V A, cercetat pentru săvârşirea a: – 12 (doisprezece) infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin.1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, 4 (patru) infracţiuni de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 C.pen., şi respectiv 1 (una) infracţiune de fals intelectual, prev. şi ped. de art. 321 alin.1 C.pen, toate cu aplicarea art.38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni:

6. O H-V, cercetat pentru săvârşirea a: – 11 (unsprezece) infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, 2 (două) infracţiuni de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 C.pen., şi respectiv 1 (una) infracţiune de fals intelectual, prev. şi ped. de art. 321 alin.1 C.pen, toate cu aplicarea art.38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni.

PUBLICITATE

7. N C-V, cercetat pentru săvârşirea a: – 3 (trei) infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr.78/2000, 6 (şase) infracţiuni de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 C.pen., şi 1 (una) infracţiune de favorizare a făptuitorului, prev. şi ped. de art. 269 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni.

8. C-S O, cercetat pentru săvârşirea a: – 8 (opt) infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni.

Disjunge cauza având ca obiect propunerea de arestare preventivă în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii:

PUBLICITATE

– V E, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii a 22 de infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, precum şi cu privire la cele 7 infracţiuni de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni, şi

– T N, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii a 22 de infracţiuni de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 şi art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, precum şi cu privire la cele 7 infracţiuni de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracţiuni. şi dispune formarea unui nou dosar la acelaşi complet de judecată, conform art. 111 alin. 4 din R.O.I.I.J., urmând a fi acordat termen de judecată la data de 21 mai 2021, sala G, ora 12.00.

În baza art. 275 alin. 3, 6 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul apărătorului din oficiu (av. V I C pentru inculpatul C-S O), în cuantum de 313 lei, care se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi, 20.05.2021, ora 19,10.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  63/2021  20.05.2021

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fapt Divers

Fetiţă accidentată de un autoturism în urma unei traversări neregulamentare

Avatar

Publicat

pe

O fetiţă de 10 ani a fost accidentată, duminică după amiaza în urma unei traversări neregulamentare. Accidentul rutier a avut loc în Porumbacu de Jos.

Fetiţa a traversat neregulamentar strada şi a fost accidentată de un autoturism condus spre Sibiu de către o femeie în vârstă de 41 de ani, din judeţul Dolj. Un echipaj SMURD a intervenit pentru a-i acorda copilei primele îngrijiri medicale, minora fiind ulterior transportată la Compartimentul Primire Urgenţe al Spitalului Luther cu suspiciune de fractură de şold.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

FOTO Accident grav în zona Hula Bradului între un autoturism şi o cisternă

Avatar

Publicat

pe

Două persoane au fost rănite, duminică dimineaţa, într-un accident rutier produs pe Drumul Naţional 1, în zona Hula Bradului, între o cisternă şi un autoturism.

Autoturismul era condus spre Braşov de către o femeie în vârstă de 50 de ani, din Ilfov, iar cisterna din sens opus de un bărbat de 64 de ani din Covasna. În urma impactului dintre cele două autovehicule, conducătoarea auto şi o pasageră din autoturism au fost rănite. Echipaje de la Ambulanţă, Descarcerare şi SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor celor două femei rănite, una dintre ele fiind încarcerată.

Echipajul de la Ambulanţa Sibiu a transportat la spital femeia de 59 de ani, care a suferit un traumatism de coloană lombară şi un traumatism de torace, iar echipajul SMURD a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Sibiu femeia descarcerată, politraumatizată.

La această oră traficul rutier este blocat complet în zona accidentului. Poliţiştii sibieni au deschis o anchetă în acest caz.

FOTO: ISU Sibiu

Accident grav in zona Hula Bradului intre un autoturism si o cisterna 1
Accident grav in zona Hula Bradului intre un autoturism si o cisterna 2
Accident grav in zona Hula Bradului intre un autoturism si o cisterna 3

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

FOTO Accident grav pe DN 14, la Şura Mare. Unul dintre şoferi a fugit de la locul evenimentului

Avatar

Publicat

pe

Accident rutier grav la intrarea în Şura Mare, duminică dimineaţa. Un autoturism s-a răsturnat în urma impactului cu o altă maşină, iar unul dintre şoferi a dispărut de la locul accidentului.

În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că un autoturism condus spre Şura Mare a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus care s-a răsturnat în afara şoselei. Şoferul autoturismului condus spre Sibiu are 50 de ani şi este din Şura Mare.

Acesta a primit îngrijiri medicale din partea unui echipaj al Ambulanţei şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Sibiu pentru un consult medical amănunţit. În urma impactului acesta s-a ales cu un traumatism toracic şi multiple escoriaţii.

Poliţiştii rutieri sibieni încearcă acu, să dea de urma şoferului care imediat după producerea accidentului rutier a abandonat maşina şi a fugit. În acest moment traficul rutier este blocat total în zona evenimentului rutier, fiind deviat prin Viile Sibiului.

FOTO: Ambulanţa Sibiu, DRDP Braşov

Accident grav DN 14 Sura Mare 1
Accident grav DN 14 Sura Mare 2
Accident grav DN 14 Sura Mare 3
Accident grav DN 14 Sura Mare 4

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE