Connect with us

Mapamond

Pelerinaj la Taizé, program de vacanţă pentru tineri

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Săptămână după săptămână, pe tot parcursul anului, tineri din toate ţările Europei şi, de asemenea, de pe alte continente vin să participe la întâlniri centrate pe « viaţa interioară şi solidaritate umană ». În fiecare an, comunitatea din Taizé adună tineri creştini din Europa, pentru a se ruga şi medita împreună. Toţi participanţii sunt invitaţi să intre în ritmul vieţii comunitare de-a lungul unei săptămâni, programul cuprinzând atât momente de rugăciune şi discuţii pe diferite teme, voluntariat, precum şi activităţi distractiv – recreative. ªi în vara aceasta se vor întâlni acolo mii de tineri care se vor bucura împreună şi vor împărtăşi experienţele de viaţă din ţările unde locuiesc. Călătoria până la Taizé şi întoarcerea fac parte din experienţa vieţii comunitare. A călători nu înseamnă numai a parcurge un drum şi a vedea locuri noi, ci înseamnă a te bucura împreună cu alţii. Programul pelerinajului se va desfăşura pe următorul traseu: Sibiu – Florenţa – Monte Carlo – Taizé – Paris – Londra – Frankfurt – Salzburg – Sibiu. Mai multe detalii puteţi afla pe blogul grupului http://grupultaizesibiu.wordpress.com, pe email sau YM: yle.bratu@yahoo.com sau la numerele de telefon: 0722.33.22.92 şi 0749.66.86.16.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapamond

3 mai: Ziua mondială a Libertăţii Presei

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Ziua mondială a libertăţii presei este marcată an de an la data de 3 mai prin numeroase evenimente de conştientizare la nivel mondial asupra libertăţii de exprimare şi răspândire a informaţiilor sau opiniilor.

Ziua mondială a libertăţii presei reprezintă un prilej de a sărbători principiile fundamentale ale libertăţii presei, de a evalua situaţia libertăţii presei în lume, de a apăra mass-media de atacurile asupra independenţei sale şi de a aduce un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei, potrivit  Organizaţiei Naţiunilor Unite.

PUBLICITATE

Ziua de 3 mai marchează demersul jurnaliştilor africani pentru libertatea presei, concretizat prin semnarea în 1991 a “Declaraţiei de la Windhoek” (Africa de Sud), care sublinia că “o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice”.

Această zi este sărbătorită din 1993, de când a fost hotărâtă de Adunarea Generală a ONU, care a dat curs unei recomandări adoptate de Conferinţa Generală a UNESCO din 1991.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 3 mai drept  “Ziua mondială a libertăţii presei” pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, statuate de articolul XIX din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului:

PUBLICITATE

“Orice om are dreptul la libertatea exprimării opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat.”

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Economie

Angajații Google în grevă

Pastiu Anamaria

Publicat

pe

Angajații Google sunt în grevă după ce săptămâna trecută un articol publicat in New York Times a scos la iveală fabuloasa sumă de 90 de milioane de dolari, cu care a fost plătit unul dintre directorii companiei, după ce a părăsit firma, deși era acuzat pentru comportament sexual neadecvat.

„Vrem sa fim respectați și sa fim tratați în mod egal. Google este faimos pentru cultura sa, dar în realitate noi nu avem la bază respectul, dreptatea și corectitudinea, în dreptul fiecărei persoane” a declarat într-un articol New York Times, Claire Stapleton, Marketing Manager al Youtube.

În ciuda faptului că angajații au adus problema agresiunilor sexuale în ședințele interne și chiar dacă au avut sprijinul fondatorului companiei, tensiunile nu s-au diminuat. Managerul Stapleton a creat, săptămâna trecută, o lista de adrese interne pentru a organiza greva, așa că numărul adepților acestei forme de protest a ajuns în foarte scurt timp la peste 1,500 de persoane.

PUBLICITATE

Greva este susținută și de către CEO-ul companiei, domnul Pichai, care susține că acest demers a făcut ca angajații să vină cu idei constructive în combatererea agresiunilor sexuale la locul de muncă.

Sursa: www.nytimes.com

 

PUBLICITATE

 

 

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Economie

Petitie pentru introducerea femeilor pe banii romanesti

Doina Alexandru

Publicat

pe

La 100 de ani de Romanie unita o jurnalista de moda a decis sa lanseze o provocare pentru toti romanii. Aceea de a pune umarul la introducerea femeilor care au scris istorie de-a lungul timpului pe bancnotele din tara noastra. Tanara a lansat o petitie adresata Guvernatorului Romaniei, Mugur Isarescu prin care ii cere egalitate intre sexe si din privinta banilor. Petitia a fost semnata pana joi dimineata de 1282 de persoane.

“Femeile nu sunt absente din natiunea romana! Insa sunt absente de pe bancnote! Ceea ce da impresia ca este respectata si apreciata doar contributia barbatilor la dezvoltarea natiunii. Ceea ce sugereaza, totodata, ideea ca femeile nu ar fi contribuit la cladirea si evolutia acestei tari sau ar fi avut doar un rol minor, cvasiinexistent. O perceptie total eronata, pe care a venit timpul sa o corectam!”, se arata in petitia on-line.

PUBLICITATE

Janina Nectara Constantin, tanara care a lansat petitia spune ca femeile apar si pe banii altor tari. Ba mai mult si ideea petitiilor pentru introducerea femeilor pe bancnote a dat roade pe mapamond.

“In urma unor petitii  ca aceasta bancile Statelor Unite, Marii Britanii sau Canadei au facut schimbarile necesare. Astazi, in anul 2018, pe langa cele trei natiuni mentionate mai sus, Suedia, Scotia, Israel, Ucraina, Coreea de Sud, Mexic, Filipine, Turcia, Noua Zeeelanda, Japonia, Siria si multe alte tari au efigii feminine pe bancnote. Toate acestea culminand cu Australia care, din motive de nepartinire, a adoptat cea mai echitabila solutie. Pe fiecare bancnota se gaseste pe una dintre fete chipul unei femei iar pe cealalta chipul unui barbat.”, spune initiatoarea petitiei.

Pe langa petitia adresata Guvernatorului Isarescu a fost lansata si o pagina unde doritorii pot vota personalitatea istorica feminina preferata. In prima instant vor fi alese 3 finaliste iar ulterior, dintre acestea va fi desemnata femeia cu cele mai mari sanse sa ajunga pe bancnote romanesti.

PUBLICITATE

Printre cele 100 de femei selectate se numara regine, printese, actrite, cantarete, doctorite sau femei care au scris istorie la propriu, in razboaie.

 

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE