Connect with us

Educatie

Peste 1.800 de elevi sibieni, repartizați computerizat în licee

Avatar

Publicat

pe

1.862 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat în anul școlar 2021-2022.

La nivelul județului Sibiu au fost repartizați 1.836 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 908 candidați la filiera teoretică și 928 candidați la filiera tehnologică. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 376 de elevi la specializări vocaţionale, 12 elevi în învățământul liceal pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă, 21 elevi în învățământul liceal pe locurile speciale ale elevilor cu cerințe educaționale speciale, un elev în învățământul profesional pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă și 10 elevi în învățământul profesional pe locurile speciale ale elevilor cu cerințe educaționale speciale.

PUBLICITATE

Doi candidați au fost admiși cu media generală 10, ambii la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu, iar 64 de candidați repartizați provin din alte județe.

Toți elevii din județul Sibiu, înscriși la această etapă de admitere, au fost repartizați pe locurile din clasele liceale.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie 2021 candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 9, 10 și 11 august 2021, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapele de repartizare computerizată.

PUBLICITATE

Elevii absolvenți clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională vor intra în următoarea etapă de admitere, între 29 iulie și 6 august.

“Menționăm că din cei 2 948 de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a, au fost înscriși la examenul de Evaluare Națională 2021 un număr de 2 581 de elevi, din care 2 369 de elevi au fost prezenți și 212 de elevi au fost absenți.

Conform planului de școlarizare, aprobat de către MEC, pentru anul școlar 2020-2021, au fost aprobate 91 de clase (2 238 locuri) pentru învățământul liceal de stat, 20,5 clase (574 locuri) pentru învățământul profesional, 7 clase (77 locuri) pentru învățământul profesional special și 7,5 clase (194 locuri) pentru învățământul profesional dual. La acestea se adaugă, peste numărul maxim de locuri, la fiecare clasă, câte 1 loc pentru elevii de etnie rromă (119 locuri) și câte 1 loc pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (119 locuri), pentru învățământul liceal și profesional de stat. În total, pentru anul școlar 2021-2022, sunt alocate 3.321 de locuri”, a precizat profesorul Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educatie

Tot mai multe cazuri de COVID în unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu

Avatar

Publicat

pe

Creşte numărul cazurilor de COVID în unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu.

Vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a anunţat că 11 profesori şi elevi au fost pozitivi la COVID în unităţi şcolare din municipiile Sibiu şi Mediaş. În şapte dintre unităţile şcolare unde au fost descoperite cazurile de coronavirus, elevii din clasele respective vor trece în scenariul online.

De la debutul semestrului I al anului școlar 2021 – 2022, un număr de 18 cadre didactice și 24 elevi au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, profesorii şi elevii infectaţi cu COVID sunt de la Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Mediaș, grupa maghiară, Școala Gimnazială ”Bathory Istvan” Mediaș, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu., Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu şi Liceul de Artă Sibiu.

Începând de astăzi, în județul Sibiu un număr de 514 preșcolari și elevi vor desfășura orele în sistem online.

CITEȘTE MAI MULT

Educatie

Încă 7 cazuri de COVID în rândul elevilor şi cadrelor didactice sibiene

Avatar

Publicat

pe

Şapte cazuri noi de coronavirus au fost descoperite în unităţile de învăţământ sibiene în cursul zilei de joi.

Au fost raportate cazuri de preșcolari, elevi sau cadre didactice depistate pozitiv la virusul SARS-CoV-2 la Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu, clasa a IX-a C, unde un elev a fost confirmat pozitiv, iar alţi 24 de elevi vor desfășura orele în sistem online sau la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu, în clasa a VII-a A, unelev fiind confirmat pozitiv, iar 32 elevi vor desfășura orele în sistem online.

La Școala Gimnazială 3 din Cisnădie 3 cadre didactice au fost confirmate pozitiv, iar în acest caz cursurile nu se suspendă. La Grădinița cu Program Prelungit ”Bucuria Copiilor” Mediaș, la grupa mijlocie, cadru didactic a fost confirmat pozitiv, iar 25 de preșcolari vor desfășura orele în sistem online. În sfârşit, la Centrul de Educație Incluzivă Nr. 1 Sibiu un cadru didactic este confirmat pozitiv. În acest caz, cursurile nu se suspendă.

De la debutul semestrului I al anului școlar 2021 – 2022, un număr de 15 cadre didactice și 16 elevi au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Astăzi, în județul Sibiu un număr de 343 preșcolari și elevi din unitățile de învățământ, desfăşoară orele în sistem online.

CITEȘTE MAI MULT

Educatie

Sindicate: Vom ataca în instanţă actele normative care obligă angajaţii din învăţământ să se testeze pe banii lor

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” anunţă că vor da în judecată statul dacă angajaţii din învăţământ vor fi obligaţi să facă teste Covid-19 pe banii lor.

“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ – federaţii sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar – avertizează Guvernul României că va ataca în justiţie orice act prin care angajaţii din învăţământ vor fi obligaţi să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19”, se menţionează într-un comunicat al celor două organizaţii sindicale.

Acestea subliniază că, înainte să aplice o astfel de măsură, prin care să oblige angajaţii din învăţământ care nu s-au vaccinat împotriva COVID 19 să-şi plătească testele, premierul “ar trebui să lectureze” Codul Muncii, care, la art. 175 alin (4) prevede că: “Măsurile privind securitatea şi sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligaţii financiare pentru salariaţi”.

“Ţinând cont de acest articol, şi nu numai, orice sumă pentru asigurarea sănătăţii angajatului la locul de muncă trebuie asigurată de angajator. În plus, Guvernul şi-a asumat, încă din martie 2021, să vaccineze 70% din populaţie, cifră care conducea la imunizarea de masă”, spun sindicaliştii.

Ei consideră că, dacă Executivul îşi respecta obiectivul şi, prin campaniile publice, determina 70% din populaţia României să se vaccineze, se ajungea la imunizarea de masă şi nu mai eram sub ameninţarea valului 4 al pandemiei.

“Eşecul guvernanţilor nu trebuie decontat de angajaţii din învăţământ. Având în vedere cele prezentate mai sus şi ţinând cont că peste 60% (193.430 de persoane) dintre angajaţii din învăţământ s-au vaccinat deja, considerăm că orice act normativ prin care se vrea introducerea testării cu plată este atât ilegal, cât şi imoral”, precizează reprezentanţii celor două organizaţii sindicale. (AGERPRES)

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE