fbpx
Connect with us

Fapt Divers

Peste 100 de salvatori ISU Sibiu vor fi mobilizați, zilnic, în minivacanța de Paști

Avatar

Published

on

În minivacanța de Paști, peste 100 de pompieri militari vor fi prezenți zilnic la datorie pentru asigurarea intervenției rapide în cazul situațiilor de urgență apărute.

În noaptea de Înviere, echipaje operative de pompieri militari vor desfășura misiuni în apropierea unităților de cult din municipiul Sibiu, Mediaș și localitățile Cârțișoara, Orlat și Agnita pentru un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență. Cu acest prilej personalului clerical le este recomandat efectuarea unui control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, în această perioadă, prin intermediul echipajelor SMURD, disponibile zilnic, care vor asigura primul-ajutor medical şi transportul persoanelor aflate în dificultate la unităţile spitaliceşti.

În același timp, mulți dintre sibieni vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice și în aer liber.
Pentru ca distracţia să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, I.S.U. Sibiu recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor.

“Se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii şi lăsarea nesupravegheată a acestora. Focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar la plecare trebuie stins. Copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea focului. De asemenea, este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse.

Instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare. În spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă. La cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu”, a precizat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Două mașini incendiate într-un accident pe autostradă, la ieșirea spre Veștem

Avatar

Published

on

Un accident în care au fost implicate trei mașini a avut loc în jurul orei 22 pe autostradă, la ieșirea dinspre Veștem. Două dintre vehicule au luat foc în urma impactului.

Pompierii Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență în această seară la un accident produs pe autostradă la ieșirea dinspre Veștem. S-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD. De asemenea, la fața locului a venit în ajutor și un echipaj SAJ.

ISU Sibiu a transmis că persoanele implicate în accident nu au suferit răni grave și s-au autoevacuat. În urma coliziunii, două dintre cele trei mașini sunt cuprinse de incendii.

Din cele patru persoane implicate, două au necesitat transportul la spital. Un bărbat în vârstă de 29 de ani cu dureri cervicale și la piciorul stâng a fost transportat de către echipajul SMURD, iar un alt bărbat de 32 de ani a fost transportat la spital de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu.

Continue Reading

Fapt Divers

FOTO 4 autoturisme distruse în urma unu incendiu violent, în Mediaş

Avatar

Published

on

Un incendiu violent s-a produs, vineri, la o societate comercială de dezmembrări auto din municipiul Mediaş, iar 4 autoturisme au fost distruse.

Vineri după amiaza, pompierii militari din cadrul Detașamentului Mediaș au fost solicitați să intervină în municipiul Mediaș, pe strada Gării pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe autoturisme aflate în parcarea unui operator economic cu domeniul de activitate dezmembrări auto.

Pompierii au iuntervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la patru autoturisme situate una lângă alta. Intervenția rapidă a salvatorilor a condus la localizarea și lichidarea incendiului fără ca acesta să cuprindă toate autoturismele aflate în imediata apropiere. Nu s-au înregistrat victime în urma incendiului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, auza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de scânteile rezultate din utilizarea unui flex.

FOTO: ISU Sibiu

Continue Reading

Fapt Divers

FOTO Un motociclist a murit după ce s-a izbit de un TIR şi un autoturism

Avatar

Published

on

Un nou accident rutier mortal s-a produs vineri după amiaza în judeţul Sibiu. Un motociclist şi-a pierdut viaţa la Tălmaciu după ce s-a izbit de un TIR şi un autoturism.

Pe Drumul Naţional 7, la intrarea în Tălmaciu dinspre Vâlcea, un motociclist a intrat în coliziune cu un TIR şi un autoturism, impactul fiind devastator. La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Ambulanţei Sibiu, însă nu s-a mai putut face nimic pentru motociclist, care a decedat în urma producerii evenimentului rutier.

Poliţiştii rutieri sibieni se află la locul tragediei şi efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs acest accident mortal. Traficul în zona evenimentului se desfăşoară îngreunat.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Slimnic, judetul Sibiu

    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Slimnic, in data de 24 iulie incepand cu ora 2:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 24 iulie, incepand cu ora 12:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. .  

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE