Connect with us

Administrație

Peste 5 milioane de lei pentru reabilitarea termică a Centrului pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Dumbrăveni

Avatar

Publicat

pe

Consiliul Județean Sibiu a semnat, la începutul acestei săptămâni, contractul de finanțare europeană pentru realizarea proiectului „Reabilitarea termică, eficientizarea și optimizarea energetică a Centrului pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Dumbrăveni”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 5.632.686,13 lei cu TVA.

Potrivit CJ Sibiu, termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului de execuție a lucrărilor. Obiectivul principal  al proiectului este de a  sprijini tranziția către o economie cu emisii mai scăzute de carbon, dar și de a gestiona inteligent energie, implicit cea din surse regenerabile, în infrastructurile publice.

„Continuăm să implementăm proiecte care contribuie la un mediu sănătos și sustenabil, precum și la creșterea calității actului medical. Modernizarea centrelor de asistență este o preocupare importantă pentru Consiliul Județean Sibiu. Acestea trebuie să ofere servicii de calitate, la standarde europene”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.

PUBLICITATE

Potrivit CJ Sibiu, Corpul B al centrului va beneficia de următoarele lucrări de reabilitare: lucrări de izolare termică a clădiri (anvelopare, înlocuire tâmplărie), la exterior și interior; refacerea instalației de iluminat – corp B; refacerea sistemului de încălzire (montare centrală termică cu peleți)-  corp B; introducerea de sisteme alternative de producere a apei calde (panouri solare); implementare sistem descentralizat de ventilație cu recuperare de căldură; reparații structurale (consolidare, tratare antiigrasie, etc.); reparații cosmetice (ignifugare, finisaje interioare , înlocuire tâmplărie etc.); reparații funcționale (colectare/evacuare ape fluviale, refacere instalații interioare, trotuar de gardă).

Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Dumbrăveni  este un centru rezidențial care oferă servicii de găzduire, asistență medicală, îngrijire și recuperare persoanelor adulte cu dizabilități.  La ora actuală, centrul găzduiește 50 de persoane adulte.

Clădirea în care își desfășoară activitatea a fost construită în anul 1896 sub domnia împărătesei Maria Tereza, având funcțiunea inițială de pușcărie. Aceasta este compusă din două corpuri care sunt legate între ele printr-un pasaj.

PUBLICITATE

Administrație

Mediașul se asociază cu localitățile din nordul județului pentru înființarea zonei metropolitane

Avatar

Publicat

pe

Consilierii locali din Mediaș vor discuta, miercuri, în cadrul unei ședințe ordinare un proiect de hotărâre care se referă la asocierea municipiului de pe Târnava Mare cu localitățile limitrofe în vederea constituirii unei asociații de Dezvoltare Intercomunitară-Zonă Metropolitană.

În acest moment, localitățile din jurul Mediașului colaborează în cadrul a trei asociații de dezvoltare intercomunitară în domeniile transporturi, gestionarea deșeurilor și al apei și canalizării. O zonă metropolitană înseamnă în mod concret o asociere între municipii de rangul I și II cu localitățile urbane și rurale aflate în apropiere, la distanțe de până la 30 kilometri, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri. România are în acest moment 22 zone metropolitane.

PUBLICITATE

Avantajele unei zone metropolitane ar conduce la rezolvarea mai rapidă și facilă a problemelor municipiilor și localităților din vecinătate. Concret, unitățile administrativ teritoriale componente ar lucra împreună pentru soluționarea nevoilor și problemelor cu care se confruntă și în egală măsură ar putea accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltare.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Reguli noi de acces la Baia Populară Sibiu după intrarea în zona roșie

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Baia Populară Sibiu aplică, de sâmbătă, reguli noi odată cu creșterea incidenței cazurilor de COVID și intrarea în zona roșie a municipiului.

Astfel, intrarea în Baia Populară Sibiu va fi posibilă numai după prezentarea certificatului digital european COVID (obținut în urma vaccinării, a unui test PCR valabil 72 de ore, a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau în urma trecerii prin boală) și scanarea codului QR de pe aceasta, prin intermediul aplicației Check DCC, un instrument pus la dispoziție de autoritățile competente din România. Precizăm că prin scanarea certificatului nu se rețin informațiile din certificat, pentru protecția datelor cu caracter personal.

PUBLICITATE

Persoanele cu vârstă mai mică de 12 ani nu au obligația, conform legii, de a prezenta acest certificat digital european COVID.

Bazinul de înot al Băii Populare va putea fi utilizat în limita a 50% din capacitatea maximă și veți putea intra doar după ce ați prezentat certificatul menționat.

Accesul în sala de sport, parte din complexul Baia Populară Sibiu, este posibil de asemenea doar după prezentarea certificatului digital european COVID, menținându-se limita de 15 locuri disponibile pentru utilizare simultană.

PUBLICITATE

“Pentru a respecta toate aceste reguli menite să vă protejeze, vă rugăm să utilizați platforma de programări de pe baiapopularasibiu.ro / PROGRAMEAZĂ-TE. Acest mod de lucru va permite echipei Băii Populare să urmărească și să regleze activitatea pentru ca dumneavoastră să fiți în siguranță și vă puteți bucura de serviciile acestui obiectiv recent reabilitat și redeschis publicului”, au transmis reprezentanții municipalității sibiene.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Lucrări de întreținere pe strada N. Teclu. Circulație alternativă timp de 10 zile

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Primăria Sibiu a decis să înceapă lucrările de reparații și pe strada Nicolae Teclu, din Orașul de Jos, fără să oprească circulația.

O nouă stradă din zona centrală intră în reparații, în perioada 27 septembrie – 8 octombrie, după cum anunță Primăria Sibiu. Începând de luni, 27 septembrie, traficul de pe str. Nicolae Teclu, inclusiv giratoriul de la intersecția dintre str. Ocnei și str. Târgu Fânului, va fi afectat de lucrările de asfaltare, ce se vor desfășura fără oprirea completă a circulației.

Primăria spune că se va circula alternativ pe una dintre cele două benzi disponibile pe această stradă cu sens unic. Lucrările presupun îndepărtarea stratului vechi de asfalt și asfaltarea cu un strat nou.

PUBLICITATE

„Șoferilor li se recomandă să aleagă rute ocolitoare, iar dacă trebuie să tranziteze zona în perioada lucrărilor, aceștia sunt rugați să circule cu atenție sporită și să dea dovadă de înțelegere”, transmite Primăria Sibiu.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE