Connect with us

Sănătate

Peste 800.000 de lei pentru dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu

Avatar

Publicat

pe

Încă un proiect depus de Consiliul Județean Sibiu a intrat la finanțare, contractul fiind semnat în cursul zilei de vineri. Dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu cu aparatură de specialitate de ultimă generație, va fi realizată din bugetul total al proiectului de 815.000 lei.

 

PUBLICITATE

Contractul de finanțare prin care se vor achiziționa peste 50 de echipamente medicale, a fost semnat la sediul Consiliului Județean Sibiu, de către Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu și Simion Crețu, director general ADR Centru, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat domnul Cristian Roman, Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, domnul Dr. Ioan Drăghilă, Director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie și doamna Oana Popa, Director executiv Direcția Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu.

Acest proiect are la bază necesitatea dotării unității medicale cu echipamente adecvate, esențiale pentru crearea unor condiții optime a preluării fluxului crescut de pacienți, reducerea poverii rezultată din spitalizarea continuă și îmbunătățirea performanțelor spitalicești prin furnizarea unor noi tipuri de servicii (asistență ambulatorie integrată, spitalizare de zi, proceduri efectuate în spitalizare de zi).

În prezent, Ambulatoriul funcționează cu o parte din aparatură defectă sau uzată moral, echipamente ce nu deservesc actul medical la parametrii preconizați. Deoarece serviciile medicale oferite în regim ambulatoriu au un potențial recunoscut în ceea ce privește îmbunătățirea stării de sănătate a populației, care în județul Sibiu este de peste 400 mii locuitori, se justifică realizarea acestei investiții care sprijină atât personalul medical, cât și pacienții Spitalului.

PUBLICITATE

”Dotarea ambulatoriului din cadrul spitalului cu echipamente de ultimă generație, este necesară pentru asigurarea creșterii calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență.

Consiliul Județean Sibiu urmărește, prin această investiție, reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației, mai ales a celei din mediul rural, din zone izolate sau defavorizate economic, prin diagnosticarea bolilor în stadiu incipient, tratarea unor afecțiuni mai ușoare și prevenirea celor grave, ducând astfel la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite.

Luând în considerare bugetul disponibil din partea Consiliului Județean Sibiu pentru finanțarea infrastructurii Spitalului județean, este imposibilă achiziționarea echipamentelor propuse doar din bugetul local”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

PUBLICITATE

Majoritatea echipamentelor noi, ce funcționează în prezent în cadrul Spitalului județean au fost dobândite prin intermediul unor donații sau împrumuturi, iar achiziționarea echipamentelor propuse prin proiect doar din bugetul județean se poate realiza printr-o planificare bugetară extinsă pe un număr mare de ani, fiind imposibilă achiziționarea, în același timp, a tuturor echipamentelor necesare.

Cele peste 50 de echipamente ce se vor achiziționa prin contractul de finanțare semnat azi, sunt esențiale pentru oferirea unor servicii medicale de calitate pentru locuitorii județului Sibiu.

”Ambulatoriul din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu beneficiază în prezent și de alte două investiții cu lucrări de reabilitare și modernizare a unor pavilioane pentru asigurarea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a surselor de energie regenerabilă.

PUBLICITATE

Prin proiectele ”Reabilitare termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu – pavilion 2 și pavilion administrativ “și „Reabilitare termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu – Dispensarul” sunt în implementare lucrări de reabilitare termică și modernizare care, împreună cu proiectul propus vor contribui la îmbunătățirea calității și a îngrijirilor spitalicești de urgență.

Preocuparea ADR Centru și a beneficiarilor este de a îmbunătăți serviciile medicale la nivelul județelor și a regiunii, prin investiții care să asigure creșterea accesului cetățenilor la serviciile de sănătate”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

Proiectul de dotare a ambulatoriului se va finaliza până în 30 noiembrie 2020. Valoarea totală a proiectului este de 815.315 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 799.008 lei, respectiv 171.737 euro. Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operaţiunea: A – Ambulatorii.

PUBLICITATE

Sănătate

Autoritățile au decis începerea administrării dozei 3 de vaccin anti-COVID în România

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

O amplă reuniune a instituțiilor și persoanelor care se ocupă de campania de vaccinare în România și de coordonarea activităților medicale specifice pandemiei de coronavirus a stabilit că situația este suficient de gravă încât poate fi începută campania de vaccinare cu doza de rapel (doza a treia) a vaccinului anti COVID.

Reprezentanții CNCAV, ai Ministerului Sănătății, INSP și ai Agenției Naționale a Medicamentului s-au întâlnit cu ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Vass Levente și președintele ANMDMR, Robert Ancuceanu.

În urma întâlnirii, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, „pe baza datelor științifice disponibile”, că adminsitrarea dozei de rapel a vaccinurilor anti COVID a devenit o necesitate. De aceea a fost stabilită ca dată de începere ziua de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

PUBLICITATE

Care sunt persoanele cărora li se recomandă doza 3 a vaccinului:

– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;

– persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

PUBLICITATE

Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Important!

PUBLICITATE

– Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor

primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

PUBLICITATE

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3)

Se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.

PUBLICITATE

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Reiterăm cetățenilor necesitatea și importanța vaccinării împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 12 ani, în interes invidual și al sănătății publice, prin reducerea cazurilor severe și a deceselor.

Autoritățile reamintesc că vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

PUBLICITATE

 

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Sănătate

A fost stabilit planul de reziliență a spitalelor din Sibiu cu secții ATI Covid. Polisano, pe lista de rezervă

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Valul patru al pandemiei i-a determinat pe șefii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  Sibiu să ceară spitalului Polisano lista cu personalul ATI disponibil. Au fost stabilite spitalele care pot asigura servicii medicale de Terapie Intensivă pecienților COVID în stare gravă.

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurată astăzi 22 septembrie 2021 a avut pe ordinea de zi aprobarea planului de reziliență a spitalelor cu secții ATI Covid 19 în contextul combaterii efectelor pandemiei la nivelul județului Sibiu și solicitarea către clinica Polisano Sibiu de a pune la dispoziție lista nominală a personalului medico-sanitar care își desfășoară activitatea în sectorul ATI”, transmite Prefectura Sibiu.

Planul de Rezilienţă cuprinde lista spitalelor cu secţii ATI în contextul combaterii efectelor

PUBLICITATE

pandemiei de COVID-19 la nivelul judeţului Sibiu.

Conform acestui plan, în judeţul Sibiu funcţionează 4 spitale cu secţii ATI Covid-19:

  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu;
  • Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu;
  • Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Alexandru Augustin;
  • Spitalul Municipal Mediaş.

 Situaţia paturilor ATI Covid-19 este următoarea :

  • Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu – 6 paturi;
  • Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Alexandru Augustin – 10 paturi;
  • Spitalul Municipal Mediaş – 2 paturi;
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu – 20 paturi cu dotare şi funcţionare completă,

din care 2 paturi sunt în cadrul secției de maternitate. În următoarele 7 zile se vor

înfiinţa 10 paturi pre ATI şi se va ajunge la capacitatea maximă cuprinsă în planul de

PUBLICITATE

rezilienţă, fără afectarea critică a activităţii secţiilor chirurgicale pentru pacienţi non

Covid-19.

Textul integral al Hotărârii nr.62și anexa acesteia, parte integrantă din prezenta hotărâre  poate fi descărcat de pe pagina de internet a Instituției Prefectului Județul Sibiu la adresa: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Sănătate

Medic infecționist, la “Victor Babeș”: „Ultima gardă la COVID, 23 de prezentări: 20 de pacienți nevaccinați și 3 pacienți vaccinați”

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Medicii încearcă în continuare să convingă românii să se vaccineze, pentru a fi mai protejați în fața efectelor unei infecții cu noul coronavirus. Dr. Casandra Bulescu, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, din București, explică foarte clar care este diferența infecției la un vaccinat și la un nevaccinat, așa cum a constatat-o chiar în timpul gărzilor din spital.

„Ultima gardă la COVID, 23 de prezentări: 20 de pacienți nevaccinați și 3 pacienți vaccinați.

Dintre pacienții vaccinați, niciunul nu are pneumonie, nu are necesar de oxigen, ci doar o infecție acută de căi respiratorii superioare, putând fi tratați fără probleme la domiciliu.

PUBLICITATE

Dintre cei nevaccinați, am întâlnit două categorii: pe de-o parte insuficiențe respiratorii, cu comorbidități decompensate, iar pe de altă parte tineri fără alte boli și care se prezintă măcar cu pneumonie (dacă nu și cu insuficiență respiratorie) și care necesită internarea.

A devenit o întrebare standard în anamneză dacă pacientul este vaccinat sau nu, iar la auzirea răspunsului «nu», nu pot să nu întreb «de ce?».

Pe lângă sfaturile primite de la diferiți «medici» împotriva vaccinului, majoritatea se teme de problemele pe termen lung aduse de vaccin. Însă nimeni din această categorie de pacienți nu se gândește la impactul pe termen lung al bolii, la sindromul de long-COVID, la morbiditatea dată de boală, în ciuda vârstei tinere pe care o au.

PUBLICITATE

Mi se pare uimitor că oamenilor încă le este mai frică de vaccin decât de boală, iar unii dintre pacienți rămân cu reticență față de vaccin inclusiv când ajung conectați la oxigen. Dacă era necesar un vaccin împotriva unei boli tropicale pentru o călătorie exotică, cu siguranță nu își mai puneau atâtea probleme legate de consecințele la distanță.

În fine, a doua zi după gardă, împreună cu îndrumătoarea mea, intru la vizita din terapie intensivă unde o pacientă ce necesită un flux de 75 L O2/min ne întreabă disperată ce poate face în situația ei… Dacă se poate vaccina pentru a se vindeca.

Ei bine, vaccinul era soluția pentru a nu ajunge în terapie intensivă și de altfel, singura soluție reală de a evita toate aceste drame pe care le vedem în fiecare zi.

PUBLICITATE

Multă sănătate!”, mai transmite medicul Casandra Bulescu, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE