Acum citesti:
Război între PNL și PSD, pentru Primăria Bârghiș
Intreg articolul 4 minute de lectura

Război între PNL și PSD, pentru Primăria Bârghiș

Alegerile locale din Bârghiș, care vor avea loc duminică, au încins spiritele politice. PNL și PSD își trimit săgeți înveninate, în încercarea de a câștiga electoratul din zonă.

În 28 octombrie, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Raluca Turcan a scris: „La alegerile din Bârghiș, diferența între PNL și PSD e clară! PNL – Ștefan Șulumberchean – corect, muncitor, sufletist, implicat. Dornic să ajute. PSD – traseism, minciună, amenințări, intimidare, defăimare”.

Trei zile mai târziu, PSD a transmis replica, printr-un comunicat de presă: „Turcan şi «gaşca» PDL şi-au schimbat culoare politică în galben-PNL, dar năravul ba!”.

Raluca Turcan, vorbește despre faptul că ”țara nu poate fi toată contaminată de comportament de tip mafiot”.

”Chiar cred că vom ajunge zilele în care toate satele să aibă apă potabilă, canalizare, drumuri mai bune, acces la servicii de educație și sănătate. Aleși care să se zbată pentru binele locuitorilor. Să existe libertatea de a spune ce gândești, de a trăi din muncă cinstită, de a reuși prin forțe proprii iar statul să-ți ofere șansa să poți alege cum vrei să trăiești. Pe 5 Noiembrie, Ștefan Șulumberchean chiar poate fi primarul de care au nevoie oamenii din comuna Bârghiș”, scrie Turcan pe Facebook.

În replică, organizația PSD Sibiu vorbește despre ”consternare”.

”Suntem consternați să vedem că tocmai Turcan Raluca, după ce și-a făcut studiile la Institutul Pușkin din Moscova, pozează în anticomunistă și împroașcă noroi. O politică a formelor fără fond. Turcan Raluca și liberalii ei de circumstanță au tupeul de a-l acuza pe candidatul nostru la Primăria Bțrghiș că este «mafiot» și «traseist politic», fără niciun argument. Ipocrizia este la ea acasă în sediul PNL Sibiu. Chiar dacă acum se numesc PNL, să nu uităm că este vorba despre același PDL, care, aflat la guvernare a tăiat salariile şi pensile oamenilor pentru a acoperi furturile mafiei băsiste. Turcan Raluca a învățat pe de rost câteva promisiuni de campanie, precum “apă potabilă”, “canalizare” sau “drumuri mai bune”, pe care și-a construit cariera de un deceniu și jumătate, dar a uitat (sau, mai bine zis, n-a știut niciodată) care sunt nevoile reale ale oamenilor, ce înseamnă o politică socială în interesul cetățeanului și ce înseamnă să-i respecți pe cei cărora le ceri votul. Așa se face că a ridicat în funcţii doar oameni extrem de slab pregătiţi, a căror singură calitate este obediența față de conducerea PNL”, scriu reprezentanții PSD, în comunicat.

PSD vorbește despre diferența dintre candidații propuși pentru Primăria Bârghiș, de cele două partide.

”Noi venim cu un om cu studii universitare, care a activat în mediul privat şi în administraţia publică locală ca şi viceprimar. PNL-ul propune un mecanic. După ce, la alegerile anterioare, tot Turcan Raluca a experimentat mod nefericit pe locuitorii din Bîrghiş cu un primar PNL de meserie şofer, care a clacat în mod lamentabil și a sfârșit prin a-și da demisia”, mai scrie PSD în comunicat.

Trei partide și-au înscris candidați în cursa pentru ocupare funcției de primar al comunei Bârghiș, fiind vorba despre PNL, PSD și USR. Și-au depus candidaturile liberalul Ștefan Șulumberchean, social-democratul Niculiță Ștefan Suciu și Nicolae Cioca, din partea USR.

Alegerile vor avea loc în data de 5 noiembrie, când, potrivit Autorității Electorale Permanente, sunt așteptați la urne 1.742 de cetățeni din Bârghilș, dintre care 882 de bărbați. De asemenea, 12 etățeni ai Uniunii Europene cu domiciliul sau reședința în Bârghiș vor avea dreptul să voteze.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.