Acum citesti:
Dragnea: Nu cred că pot fi comparate legile justitiei cu un porc
Intreg articolul 2 minute de lectura

Dragnea: Nu cred că pot fi comparate legile justitiei cu un porc

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu este de acord cu comparaţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis care a criticat dezbaterile din Comisia specială pentru legile justiţiei, apreciind că parlamentarii s-au grăbit să îngraşe porcul înainte de Crăciun, transmite Agerpres. „Eu nu cred că pot fi comparate legile justiţiei – legi dintr-un domeniu fundamental – cu un porc. Părerea mea… Îmi cer scuze”, a spus Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, Dragnea a fost întrebat cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre modificarea Constituţiei, în sensul în care persoanele cu probleme penale să nu mai facă parte din conducerea statului. „Nu pot fi de acord, pentru un motiv foarte simplu: există deja o decizie a CCR care interzice o astfel de modificare, în acest sens”, a declarat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, pe 5 ianuarie, procedura de adoptare a legilor justiţiei, context în care şi-a exprimat speranţa că aceste acte normative vor fi îmbunătăţite iar judecătorii CCR le vor analiza cu mult profesionalism şi multă obiectivitate. „De ce s-or fi grăbit doamnele şi domnii parlamentari să îngraşe porcul înainte de Crăciun? Probabil nu au auzit de acea vorbă din popor cu îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun”, a spus şeful statului.

De asemenea, Iohannis a subliniat că, în cazul rediscutării Constituţiei, este obligatoriu ca principiul integrităţii să fie introdus în Legea fundamentală. „Sistemul electoral a fost aşa construit că accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem să negăm, în condiţiile acestor legi valabile, accesul acestor persoane la funcţii înalte în stat. Personal, sunt convins că, dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituţia, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie. Altfel, s-ar putea ca situaţii de acest tip să apară şi în alte cicluri electorale”, a afirmat Iohannis.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.