fbpx
Acum citesti:
Nicolae Neagu – Mediocrația guvernează România!
Intreg articolul 3 minute de lectura

Nicolae Neagu – Mediocrația guvernează România!

Deputatul liberal Nicolae Neagu a transmis în cursul zilei de miercuri o declarație politică pe tema preluării președenției rotative a Uniunii Europene de către România din prima zi a anului viitor. Vă prezentăm această declarație politică.

Până când? Până când li se permite!

De la 1 ianuarie 2019 România va prelua Președenția rotativă a Consiliului Uniunii Europene! Dintre măsurile de neimplicare Guvernul Dăncilă și majoritatea din jurul lui Liviu Dragnea mai vine cu o lege șmecherită. Aceasta este ordonanța de urgență pentru înființarea Comisiei Naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei EURO!

De ce acum și de ce așa?? Simplu: astăzi există Comitetul Interministerial pentru trecerea la moneda euro condus de primul ministru, ministrul Finanțelor Publice, guvernatorul BNR, conducători ai altor autorități și instituții publice și reprezentanți ai asociaților patronale și sindicale. Acest comitet înființat în mai 2011 a primit în decembrie 2016 prin H.G. 931/2016 dată de guvernul Cioloș structura, organizarea și principalele atribuții stabilindu-se atunci și indicatorii criteriilor de convergență nominală, juridică și reală pe care România trebuie să le îndeplinească conform Tratatului de la Maastrich, pentru a adera la moneda euro.

Dar ce să vezi, Comitetul condus “inteligent” de premierii PSD și miniștrii de finanțe PSD pe parcursul anilor 2017-2018 a reușit contraperformanța de a ne îndepărta de zona Euro, deoarece astăzi dintre cele 5 criterii care trebuie îndeplinite pentru a adera la moneda euro, în cazul României, la ora actuală 4 nu sunt îndeplinite ! PIB raportat la locuitor, productivitatea muncii, stabilitatea prețurilor/inflației, stabilitatea cursului de schimb și a ratelor dobânzilor pe termen lung ne îndepărtează de zona euro!

Și atunci majoritatea PSD-ALDE găsește de cuviință să scoată din ecuația responsabilității pe premierul României – dna. Viorica Vasilica Dăncilă și pe Ministrul de Finanțe – Orlando Teodorovici. Prin această ordonanță de urgență se va înlocui Comitetul Interministerial condus de Primul-Ministrul al României – dna. Viorica Vasilica Dăncilă cu o comisie națională, în care se vrea o culpabilizare colectivă cu o țintă de aderare 2024, când vecinii noștri bulgari au intrat deja în monitorizarea Comisiei Europene pentru aderarea la moneda euro!

Deci majoritatea PSD-ALDE o scoate pe doamna Dăncilă și guvernul său din sfera de responsabilitate, exact acum, înaintea preluării Președenției Consiliului Uniunii Europene! Nu era mai simplu să o înlocuiască pe doamna Dăncilă cu guvern cu tot? Doar au mai schimbat doi premieri și două guverne! Și acest ultim premier, al acestei majorități cu întregul său guvern, este de departe cel mai slab, mediocru și nearticulat guvern de la revoluție încoace!

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.