fbpx
Acum citesti:
Tudorel Toader, reacţie după ce Iohannis i-a cerut demisia: “Modificările Codurilor au survenit în Parlament!”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Tudorel Toader, reacţie după ce Iohannis i-a cerut demisia: “Modificările Codurilor au survenit în Parlament!”

Tudorel Toader a declarat, după ce Iohannis i-a cerut demisia, că modificările codurilor au survenit în Parlament, pentru că la Ministerul Justiţiei au fost elaborate doar proiectele de lege pentru aceste modificări. Toader a mai spus că preşedintele ar trebui să ştie aceste aspecte.

„Presedintele Comisiei speciale a exprimat pozitia legiuitorului. Reamintesc faptul ca la MJ au fost elaborate proiecte de lege pt modificarea Codului penal si de procedura penala pentru punerea de acord cu deciziile CCR si pentru transpunerea a doua directive! Restul modificarilor celor doua Coduri au survenit in Parlament! Presefintele stie, sau ar trebui sa stie, aceste aspecte!”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit Mediafax.

La scurt timp, ministrul Justiţiei a făcut şi o postare pe Facebook:

„Într-o lume normală, este inadmisibil ca Preşedintele Republicii să aştepte demisia Ministrului Justiţiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost iniţiate, elaborate sau promovate de către Ministerul Justiţiei- mă refer la modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală! Rămâne valabil ceea ce afirmam şi în cursul zilei de ieri – este preferabil ca întâi să ne documentăm, apoi să vorbim!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după opinia critică a Comisiei de la Veneţia privind codurile penale şi legile justiţiei, că ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea acesta fiind un motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.