fbpx
Acum citesti:
Sibianul Nicolae Ștefănuță ales pe locul trei pe lista finală a USR pentru europarlamentare
Intreg articolul 4 minute de lectura

Sibianul Nicolae Ștefănuță ales pe locul trei pe lista finală a USR pentru europarlamentare

Uniunea Salvați România a ales lista celor 43 de candidați care vor reprezenta USR la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019. Din Sibiu au fost aleși doi candidați pe lista USR, Nicolae Ștefănuță pe locul trei și Raluca Amariei pe locul 16. Rezultatul vine în urma votului a 5.043 de membri USR, din cei peste 6.000, printr-un sistem electronic, on-line și verificabil. Din județul Sibiu au votat 92, 15% din membrii USR Sibiu.

„Modul în care ne-am ales candidații pentru Parlamentul European este o premieră pentru România. Atât campania internă, cât și votul au însemnat un spectacol al democrației menit să arate modul în care USR face politică: bazat pe meritocrație, transparent și democratic. Am încredere că cei care vor duce vocea USR la UE vor reprezenta cu mândrie interesele României și prosperitatea familiei europene în care noi, Uniunea Salvați România, credem foarte mult”, a declarat președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna.

Ordinea primilor 15 candidați de pe listă este în funcție de numărul de voturi obținut de fiecare candidat iar restul listei, de la 16 până la 43 sunt repartizați în funcție de cote teritoriale. Cotele teritoriale sunt menite a asigura o bună repartizare la nivel național al candidaților. Acest regulament a fost dezbătut și aprobat de la începutul campaniei, pentru a avea o reprezentare geografică mai mare.

„Sunt onorat ca am fost ales de colegii mei al treilea candidat de pe lista USR pentru alegerile europarlamentare din 2019. Avem un drum lung înaintea noastră. USR poate și trebuie să câștige alegerile din mai 2019 pentru a stopa reprezentarea noastră proastă la nivel european și a oferi un nou val de politicieni competenți României în al doilea secol al ei și al doilea deceniu în Uniunea Europeană. Împreună vom schimba România și felul în care este reprezentată în Europa. Felicitări tuturor colegilor care au candidat și au dus o campanie frumoasă. Voi lupta alături de ei pentru ca România să fie reprezentată cât mai bine în UE, iar europenismul să se simtă în calitatea vieții oamenilor și în drepturile lor europene”, a declarat diplomatul european Nicolae Ștefănuță, membru USR Sibiu.

USR Sibiu este onorat să fie reprezentat în prima linie și este alături de un candidat care a demonstrat competență și profesionalism în 12 ani de carieră europeană. USR promovează valoarea și priceperea, ca un mod de a schimba societatea.

Fiecare membru a ales 7 candidați și le-a acordat puncte în ordinea preferințelor: candidatul cel mai bine plasat a primit 9 puncte, cel de pe locul doi a primit 7 puncte și următorii candidați au primit 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat s-a făcut suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot iar numărul pe listă al candidatului este în funcție numărul final de puncte obținute.

Campania internă din USR a început pe data de 1 octombrie și s-a încheiat pe 22 noiembrie, iar în tot acest timp au avut loc dezbateri în toate județele și orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și proiectele lor pentru Parlamentul European atât în fața membrilor cât și a cetățenilor care au vrut să fie parte dintr-un spectacol al democrației. Procesul de votare s-a desfășurat între 22 noiembrie 2018, la ora 12 și s-a încheiat pe data de 29 noiembrie 2018, la ora 12.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.