16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Partidele și-au desemnat candidații în Biroul Electoral Județean Sibiu

Cele mai citite

Partidele și formațiunile care aparțin minorităților naționale cu reprezentare în Parlamentul European și-au desemnat reprezentanții din Biroul Electoral Județean (BEJ) Sibiu. Astfel, BEJ este legal constituit și va putea să urmărească modul în care decurge scrutinul pentru europarlamentare, dar și referendumul care va avea loc în aceeași cu alegerile, 26 mai 2019.
În plus, partdiele trebuie să depună la BEJ, până la data de 15 mai, numele fiecărui reprezentant din secțiile de votare amenjate la nivelul Județului și orașului Sibiu. Din acel moment, alegerile europarlamentare și referendumul intră în linie drepată, procedurile fiind legal îndeplinite.
Prevederi legislative
Având în vedere Hotărârea Biroului Electoral Central nr.2/07.03.2019 privind interpretarea noțiunii de „partid politic care are membri în Parlamentul European se înțelege acel partid politic care are cel puțin un membru în Parlamentul European la data comunicării de către Autoritatea Electorală Permanentă, în conformitate cu prevederile art.24 alin.4 din Legea 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare, a listei partidelor politice și a organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care au membri în Parlamentul European către Biroul Electoral Central”.
Reprezentanți partide și formațiuni (minorități) BEJ

  1. Luca Dan Constantin – PSD;
  2. Marian Crăciun – PNL;
  3. Oana Ungur – Alianța 2020 USR – PLUS;
  4. Szombatfalvi Torok – Francisc – UDMR;
  5. Iulian Dănăilă – PRO România;
  6. Mioara – Sivia Tocaciu – ALDE;
  7. Constantin Amza – Partidul PRODEMO;

Potrivit legii, contestațiile pot fi depuse în termen de 24 de ore de la adoptarea listei. Până în acest moment pe site-ul BEJ nu a înregistrată niciuna.
Pentru sibienii care vor să se prezinte la urne pe 26 mai pot vedea, în funcție de adresa de domiciliu, la ce secție de votare își pot exprima opțiunea electorală și cea privitoare la referendumul organizat în aceeași zi.
https://sb.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/28/2019/04/SB_delimitari.pdf

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect