7.6 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ludovic Orban la Mediaș: Actualul Parlament este o oglindă deformată în raport cu ce au votat oamenii

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

„Actualul parlament este o oglindă complet deformată față de voința politică a românilor de la aceste alegeri europarlamentare”. Declarația îi aparține președintelui PNL, Ludovic Orban, care a susținut sâmbătă după amiaza o conferință de presă la Mediaș.
Orban a spus în fața jurnaliștilor din Mediaș că o echipă a Partidului Național Liberal lucrează deja la moțiunea de cenzură care va fi depusă până la finalul actualei sesiuni parlamentare. De asemenea, președintele liberalilor a spus că PNL va începe negocierile cu toate grupurile politice din Parlament, mai puțin cu grupul PSD.
Pentru că e nevoie însă și de voturi ale social democraților pentru înlăturarea actualului guvern, Orban a menționat că vor fi purtate discuții individuale cu acei parlamentari ai PSD care pun pe primul loc interesul României și abia apoi interesul de partid.
„Am format echipa de lucru care elaborează moțiunea de cenzură. De asemenea, am desemnat negociatorii, liderii de grupuri parlamentare, Raluca Turcan la Camera Deputaților și Florin Cîțu la Senat. Deja am început discuții, se vede din declarații publice că există suport din partea partenerilor noștri de opoziție.
De asemenea, am început tatonări și vom avea negocieri cu toate grupurile parlamentare, mai puțin PSD evident. Vom avea și la PSD discuții individuale cu foarte mulți parlamentari pe care îi simțim de ceva timp că le pasă mai mult de România decât de PSD și vom vedea în ce măsură reușim să îi convingem, Pentru a trece moțiunea este nevoie de majoritatea parlamentarilor.
La ora actuală în Parlament, PSD, ALDE și UDMR dețin 63% din voturi. Este un efort nu simplu pentru că vă repet, avem Parlamentul care este votat în 2016, care este o oglindă complet deformată în raport cu voința politică manifestată de oameni în cadrul acestor alegeri. Pot să vă spun, de exemplu, că Partidul Național Liberal a luat mai multe voturi decât PSD și ALDE la un loc”, a spus Ludovic Orban la Mediaș.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect