7.3 C
Sibiu
luni, martie 18, 2024

Când ar putea avea loc alegerile locale

Cele mai citite

Alegerile locale pentru primari ar putea avea loc în ultimul weekend din septembrie sau în primul weekend din octombrie, a declarat la Digi FM prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Potrivit acestuia, USR și PMP ar fi de acord cu aceste date. Condiția principală: coronavirusul să nu pună în pericol sănătatea populației.
„Mandatele primarilor au fost prelungite deja prin lege și ele nu pot fi prelungite mai mult de 3-6 luni. Ar fi o lege specială din nou și e complicată situația. Cred că ar fi nevoie să avem o administrație legitimă. Eu sper că scăpăm de coronavirus până atunci și să organizăm aceste alegeri. Asta înseamnă că în cazul în care lucrurile degenerează, atunci nu se pune problema de alegeri. Noi ne-am dori ca aceste alegeri să fie organizate în ultimul weekend din septembrie sau în primul weekend din octombrie.”, a declarat Rareș Bogdan.
Rareș Bogdan a precizat la Digi FM că vom avea parte și de o campanie electorală atipică, fără mitingurile obișnuite.
„Vor fi alegeri atipice, nu vom putea organiza mitinguri, nici măcar întâlniri în case de cultură sau săli de sport. Va crește rolul radiourilor, televiziunilor, al presei online, al presei scrise, dar și al presei neconvenționale, ca Facebook, Twitter, Instagram.”, spune prim-vicepreședintele PNL,
Însă, liberalii așteaptă o decizie a Curții Constituționale după ce PSD a modificat legea astfel încât Parlamentul să decidă data scrutinului, nu Guvernul ca până acum.
„N-am încredere foarte multă în Curtea Constituțională. Dar așteptăm să vedem răspunsul Curții. În mod normal ar trebui să ne dea dreptate.  Sesizarea noastră este foarte bine argumentată. Organizator este Guvernul, deci Guvernul trebuie să hotărască”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunțul transmis de ANM

Vremea se va răci în toate regiunile în următoarele două zile, urmând ca, până la finalul acestei săptămâni, temperaturile...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect