Connect with us

Politica

România în criză: Klaus Iohannis a început consultările, dar PNL nu a propus un premier. “Nu avem majoritate”

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Prima delegație a unui partid chemat la Cotroceni pentru consultări a fost cea a PNL, partid invitat primul de Iohannis, probabil din considerentul că este partidul care se află în acest moment la guvernare. Concluzia vizitei PNL la Cotroceni este însă că „nu avem majoritate”.

PNL a venit la Cotroceni cu o delegație formată din Florin Cîțu, premier demis, și patru vicepreședinți, respectiv garnitura care l-a susținut pe Cîțu la președinția partidului. Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu au format echipa cu care președintele a discutat pentru prima dată despre opțiunile pe care le are pentru noul guvern al României.

„PNL a prezentat mandatul prin care am spus foarte clar că nu avem o majoritate și atunci nu am avansat o propunere de premier. Este clară majoritatea USR – AUR – PSD, aceea este deocamdată majoritatea la care ne uităm cu toții”. Florin Cîțu a mai spus însă câteva idei: „Nu mai negociem cu USR din momentul în care votează o moțiune de cenzură. Dacă vom avea o majoritate, premierul va fi al PNL”.

Înainte de a merge la Cotroceni, USR a anunțat care este mandatul cu care merge la întâlnirea cu Iohannis: Cioloș prim-ministru și un pachet de reforme, care includ reducerea prețului la energie, desființarea SIIJ, reforma pensiilor speciale și altele. De asemenea, PSD a spus că nu are o propunere de premier și că merge la Cotroceni doar din respect pentru instituția prezidențială.

PUBLICITATE

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ