Connect with us

Politica

România în criză: Iohannis se gândește la posibilitatea de desemnare a lui Dacian Cioloș ca prim-ministru

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

USR a fost la consultări cu președintele Iohannis, urmând celor de la PSD pe lista partidelor parlamentare care au fost invitate de șeful statului pentru a încerca să contureze un nou guvern. Declarațiile liderului acestui partid arată că președintele este uimit că PNL și PSD nu au făcut propuneri de prim-ministru.

După PNL și PSD, delegația USR, condusă de Dacian Cioloș și Dan Barna, din care au făcut parte atât Stelian Ion, ministrul de la care a plecat întreaga criză politică, cât și Cristian Ghinea, ministrul care a reușit să ducă la bun sfârșit dosarul PNRR. Cioloș a declarat la finalul discuțiilor cu Iohannis că a transmis șefului statului că sunt deschiși pentru o continuare a guvernării cu PNL și consideră că protocolul coaliției este încă în vigoare.

”Preşedintele ne-a spus că este surprins neplăcut că nu au existat nicio discuţie între partide până acum”, a mai explicat Dacian Cioloş.

“Noi suntem deschişi la discuţii, dar cu o propunere fermă privind ceea ce e de făcut şi cu o propunere de premier”, a mai declarat noul președinte al USR.

Dacian Cioloș a fost primul nume avansat în aceste consultări ca propunere de prim-ministru, însă nu este cert că președintele va accepta această variantă. ”Dacă va face această propunere, de mâine începând vom avea discuţii cu partenerii noştri în coaliţie şi vom vedea apoi care sunt deciziile”, a spus cel care ar trebui să încerce să repare coaliția, după ce a participat la destrămarea ei.

PUBLICITATE

Dacă ar fi desemnat pentru formarea unui nou guvern, Cioloș ar avea 10 zile la dispoziție, în caz contrar fiind nevoit să-și depună mandatul primit.

După USR, au urmat la Cotroceni cei de la AUR și UDMR.

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ