Connect with us

Politica

Ludovic Orban crede că desemnarea lui Cioloș este o cacealma a lui Iohannis

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Fostul președinte PNL Ludovic Orban, aflat în conflict cu actuala conducere a PNL, este de părere că Dacian Cioloș nu va reuși să formeze o majoritate, pentru că celelalte partide nu vor susține învestirea unui guvern condus de USR.

“Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv rezolvarea crizei, ci duce la adâncirea acesteia”, a transmis Ludovic Orban, nemulțumit de felul în care a evoluat criza politică din România.

„E evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România că, în ciuda bunelor intenții ale lui Dacian Cioloș și Dan Barna, decizia e una care nu ține cont de principiul loialității constituționalității și de desemnare un premier care să aibă șanse să fie învestit.

Vă spun de acum că nici PNL, nici alte partide nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș”, a mai spus președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Fostul președinte PNL crede că a fosto greșeală ca PNL să nu propună prim-ministru la consultările cu Iohannis: “Gașca demolatoare care l-a impus pe Florin Cîțu la conducerea PNL și se cramponeaza de Florin Cîțu, neîntelegând că acesta nu mai are nicio șansă de a forma o majoritate parlamentară”.

PUBLICITATE

Teoria lui Orban se suprapune pe analizele făcute în ultimele 24 de ore de jurnaliștii care nu cred în buna credință a președintelui Iohannis, în privința desemnării lui Cioloș. “Sunt convins că în spatele acestei cacealmale se ascunde decizia ca la a doua propunere să fie desemnat Florin Cîțu”, a explicat Orban.

Ludovic Orban a anunțat astăzi că miercuri, 13 octombrie, își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, la termenul pe care l-a anunțat când a depus această demisie la partid, pentru ca Florin Cîțu să decidă ce va face mai departe. De atunci, nu a primit niciun răspuns, astfel că este decis să demisioneze.

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ