7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Senatorii din Comisia Juridică au avizat începerea urmăririi penale pentru Ion Ariton

Cele mai citite

Senatorii juriști au avizat favorabil, marți, cererea pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Economiei, senatorul sibian Ion Ariton.
Vicepreședintele Comisiei juridice, social-democratul Ovidiu Donțu, a explicat, după exprimarea votului, că raportul Comisiei juridice va fi înaintat Biroului permanent pentru a fi adus în atenția plenului Senatului.
„Membrii Comisiei juridice a Senatului au hotărât să avizeze solicitarea procurorului general, cu majoritate de voturi, și să înainteze plenului Senatului un raport pentru încuviințarea cererii de urmărire penală. Raportul va fi întocmit în cursul zilei de azi și va fi înaintat Biroului permanent, iar plenul Senatului este suveran în această situație. Noi avem planificat și miercuri după-amiază plen, și joi. Nu ar fi niciun motiv să nu intre în plenul de joi”, a declarat acesta.
De altfel, senatorul Ion Ariton a declarat marți că le-a solicitat senatorilor juriști să avizeze „cât mai repede” cererea de începere a urmăririi penale îndreptate împotriva sa în dosarul Gala Bute.
„M-am uitat pe dosar. I-am rugat pe colegi să înainteze cât mai repede avizul (de începere a urmăririi penale — n.r.). Aștept să fiu solicitat de către DNA să pot să lămuresc acele lucruri care au apărut în spațiul public”, a spus acesta după ce a studiat dosarul său în Comisia juridică a Senatului.
Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat Senatului declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Se apropie prima minivacanță din acest an. Vor fi o grămadă de zile libere

Se apropie cu pași repezi prima minivacanță din acest an, care va "lega" ziua de 1 Mai cu a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect