Connect with us

Politica

Turcan acuză PSD-ul că nu a îndeplinit 80% din promisiunile electorale, iar Cazan cere finalizarea tronsonului de autostradă Săliște – Cunța

Raluca Buduşan

Publicat

pe

DSC02897
Bannet continental 29 aprilie

Deputatul Raluca Turcan fost radicală în conferința susținută joi, 15 octombrie, la Sibiu în ceea ce privește procentul de promisiuni duse la bun sfărșit de PSD, în anii de guvernare. „Îi reamintesc domnului Dragnea că în următoarele luni de guvernare, PSD mai are de realizat 80% din promisiunile făcute românilor în 2012! Acum un an, pe Arena Naţională, Victor Ponta şi Liviu Dragnea au promis– “un proiect de a uni şi construi”. Acum vedem că PSD dezbină şi demolează! […] Din cele 159 de promisiuni concrete asumate de Guvernul Ponta, sunt realizate doar 14%, chiar dacă suntem la final de mandat”, a spus Turcan, subliniind faptul că în educație au fost ignorate aproape toate promisiunile. Pentru ca spusele deputaului să fie justificate a menționat Ordonanţa de Urgenţă dă amnistieri pentru datornici, pe care o condideră discriminatorie la adresa românilor corecţi, situația autostrăzii Sibiu – Orăștie, cu tronsonul Săliște – Cunța, Reforma descentralizării pe care o numește „un eşec ascuns sub preş”, sau Reforma economică „un insucces asumat”. Din educație au fost menționate programele After-school, Cornul şi Laptele, crearea a 50.000 de noi locuri în grădiniţe, care nu mai mai fost făcut decât la 10% din necesar; fondurile pentru proiectele de cercetare care sunt finanțate cu mai puțini bani ca în anul 2009 etc. În aceste condiții, Raluca Turcan îi cere public lui Liviu Dragnea „să clarifice de ce s-a luptat atât de aprig singur să ajungă în funcţia de preşedinte al PSD” și „…să renunţe la jucăria cu SPP şi să se preocupe de guvernare. Mai are de pus în aplicare 80% din programul cu care a venit în faţa electoratului în 2012!”, a încheiat aceasta.

Cazan cere finalizarea tronsonului Sălişte – Cunţa, până la finele anului

Pe de altă parte, în cadrul aceleiași conferințe de presă, deputatul Mircea Cazan a declarat că îşi doreşte ca tronsonul Sălişte – Cunţa din autostrada Sibiu – Orăştie să fie reparat până la sfârşitul anului, în caz contrar se riscă pierderea unor bani europeni. „Orăştie – Sibiu este finanţată din bani europeni care trebuiau cheltuiţi până la finalul acestui an. Orice demolare şi refacere înseamnă nu doar că punem bani în plus de la bugetul de stat pentru aceste lucrări suplimentare, ci şi că riscăm să pierdem toţi banii europeni pentru acest proiect, adică aproape 400 de milioane de euro”, spune Mircea Cazan. A precizat, de asemenea, că PNL va cere o comisie de anchetă dacă nu se fac publice cele trei expertize independente care confirmă problemele autostrăzii. „Premierul Ponta și ministrul transporturilor tac mâlc deși sunt complici direcți la acest dezastru. Există trei expertize independente care confirmă problemele autostrăzii, dar nimeni nu le-a văzut de fapt. Vom solicita o comisie de anchetă dacă nu sunt făcute publice aceste expertize”, a mai spus acesta.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *