13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Bucur acuza…

Cele mai citite

„Politicianismul distruge orice urma de bun simt fata de evenimentele importante ale Romaniei”, considera Corneliu Bucur, directorul Complexului National Muzeal (CNM) Astra, care acuza de inconstienta si iresponsabilitate totala. Vizibil suparat in urma absentei personalitatilor politice locale de la Simpozionul stiintific „Repere cultural-istorice istroromane”, eveniment desfasurat in 6 seprembrie, Corneliu Bucur a declarat intr-o conferinta de presa ca politicienii sibieni sunt mai degraba interesati de campanie electorala mascata, decat de un eveniment de importanta internationala care a avut loc la Sibiu.

Directorul CNM Astra s-a aratat foarte nemultumit de faptul ca reprezentantii municipalitatii, precum si ministrul culturii, au ales sa participe in acea zi la reinugurarea Muzeului de Istorie Naturala. „O lucrare administrativa, executata din fonduri publice, si una culturala, reorganizarea expozitiei Muzeului de Istorie Naturala, a depasit cu mult, ca pretuire din partea autoritatilor, si in mod necuvenit, un eveniment de importanta cardinala, aflat pe agenda Consiliului Europei, a Parlamentului European si a UNESCO. Acesta vizeaza salvarea de la moarte a uneia din cele 7000 de limbi vorbite azi in lume, o limba de sorginte romanica, limba istroromana, prin disparitia biologica a insasi comunitatii istroromane”, a precizat Corneliu Bucur. Acuzatiile s-au indreptat in special asupra ministrului culturii, Adrian Iorgulescu, dar si asupra reprezentantilor Primariei. Klaus Iohannis nu a dorit sa raspunda acuzatiilor. „Nu comentez ce spune domnul Bucur”, a declarat pentru Sibiu 100% primarul Sibiului. Simpozionul stiintific „Repere cultural-istorice istroromane” face parte dintr-o serie de evenimente desfasurate la Sibiu intre 5 si 7 septembrie, dedicate Zilelor Culturii Istroromane, organizate de CNM Astra in colaborare cu Universitatea de Vest din Timisoara. (B.A.)

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO/ULTIMA ORĂ: La un pas de catastrofă. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, vineri dimineața, la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum....
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect