Connect with us

Politica

Raluca Turcan critică intenţia ministrului turismului de a mări vacanţele şcolare

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

photo 2
Bannet continental 29 aprilie

 

Deputatul sibian Raluca Turcan s-a arătat indignată de cererea pe care ministrul turismului, Maria Grappini,  i-a adresat-o ministrului educaţiei, Remus Pricopie, pentru a scurta anul şcolar şi a mări vacanţele.

 

“Este o propunere deopotrivă iresponsabila, neprofesionistă şi  populistă. Ea arată neputinţa şi ar trebui să ducă la demisie. Doamna ministru,  dacă vrea să ajute turismul, să îmbunătăţească infrastructura turistică, sa stimuleze turismul prin reduceri de fiscalitate care sa duca la oferte acceptabile in România, nu mai scumpe decât in tari cu destinaţie turistică consacrata, sa dezvolte parteneriate pentru atragerea de turişti nu sa umble la durata anului şcolar pentru elevi.”, a declarat vicepreşedintele PD-L în conferinţa de presă susţinută la Sibiu.

Turcan susţine că  în Romania oamenii nu merg în concedii nu din cauza vacanţelor ci pentru că nu au bani, iar soluţia pe termen lung ar fi crearea de locuri de muncă bine plătite şi creşterea nivelului de trai.

“Pentru asta doamna ministru, ai nevoie de educaţie performantă! În Uniunea Europeană dezbaterea este de creştere a numărului de ore studiate si de scurtare a vacantelor pentru a face fata competiţiei cu sist de educaţie asiatic. In tari asiatice sunt cerinte de Performanta tot mai mari si pentru a răspunde la aceste cerinte ei sunt dispusi la un efort din ce in ce mai mare, la tot mai multe ore de studiu. Noi avem o opţiune: fie învăţăm mai mult si vom ajunge sa fim  competitivi, fie invatam mai  puţin si vom ajunge sa muncim pentru alţii.”, a conchis Raluca Turcan. 

 

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *