5.7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Turcan: Stânga românească va face o regionalizare sinistră

Cele mai citite

„Dragnea vine la Sibiu să recunoască faptul ca Sibiul este îndreptățit să fie capitală regională. Mai vine la Sibiu să admită că au lansat regionalizarea fără a avea un concept despre cum va arăta, ce presupune practic regionalizarea.”, a declarat deputatul PDL Raluca Turcan într-o conferință de presă.

 

Vicepreșintele democrat liberal spune că PDL va susține regionalizarea propusă de USL doar în condițiile în care va respecta principiile UE, conformându-se criteriilor istoric/socio-cultural, geografic, economic, de mediu, populaţie. Turcan consideră că regionalizarea trebuie făcută de jos în sus și nu pornindu-se direct de la stabilirea capitalelor regionale, în funcție de puterea baronilor locali.

        ” Regionalizarea trebuie făcută de jos în sus şi nu aşa cum a început USL – ei au pus o singură întrebare: care va fi capitala regională? Cu alte cuvinte, ce baron e mai puternic? Acela va avea capitală de regiune!! Drept dovadă au propus 8 regiuni, apoi 12. Acum se bat baronii locali pe capitale! Au început procesul de regionalizare cu stângul. Stânga românească, în italiană „SINISTRA”, va face o regionalizare sinistră! USL NU explică, cum şi după ce principii vrea să facă regionalizarea. Nu explică unde vor fi capitalele de regiune, ce atribuţii vor avea şi nici cum vor fi alese acestea. A lansat doar o „fumigenă media” şi toată lumea se ceartă pe ce oraş va deveni capitală de regiune.”, declară Raluca Turcan.

Turcan conchide că  „USL nu are curaj să facă regionalizarea după principiile europene deoarece ştiu că vor pierde puncte, aşa cum s-a întâmplat şi în Polonia. Ori, atunci când eşti la putere, uiţi de interesul de partid şi faci ce este de făcut.” 

Vicepremierul Liviu Dragnea a sosit astăzi la Sibiu pentru a participa la o dezbaterea publică pe tema regionalizării și descentralizării.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Prima cabană montană construită în România este în județul Sibiu

Prima cabană montană construită în România se află în județul Sibiu, la 1.540 de metri înălțime. "Priveliște splendidă și...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect