13.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Ne pregătim de alegeri parlamentare: PSD si PNL si-au anuntat candidatii

Cele mai citite

PSD și PNL și-au prezentat deja candidații pentru Camera Deputaților și Senat

În 11 decembrie vom avea alegeri parlamentare pentru a stabili care va fi componența Parlamentului României în următorii patru ani. Marile partide și-au definitivat listele de candidați și au început să strângă semnăturile necesare depunerii candidaturilor. PSD și PNL Sibiu i-au prezentat deja pe cei pe care-i vor trimite în cursa electorală. Luni, 19 septembrie, PSD Sibiu și-a anunțat lista, în fruntea acesteia afându-se președintele organizației, Ioan Cindrea, iar vineri, 23 septembrie, și organizația PNL i-a prezentat pe cei cu care vine să ceară votul sibienilor. La PNL, lista este condusă de Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu.

Fiecare dintre cele două partide vine în fața sibienilor cu liste complete de candidați, asta însemnând șase posturi pentru Camera Deputaților și trei pentru Senat.

Lista PSD, deschisa de Ioan Cindrea

Silvana Armat

Pe lista PSD pentru Senat sunt Ioan Terea (director Direcția Silvică Sibiu), Cornel Dinică (administrator al unei societăți comerciale) şi Iulia Crăciun (lector universitar). Lista PSD pentru Camera Deputaților este deschisă de Ioan Cindrea (fost președinte al Consiliului Județean, cu o experiență de aproape 10 ani în Parlamentul României, președintele PSD Sibiu din 1996), Radu Lucian (fost subprefect), Manuela Rascarache (consilier juridic), Adelaida Fulea (avocat), Elena Colceriu (profesor) şi Beneamin Presecan (inginer).
Vreau să vă spun că această listă nu este definitivă! Decizia finală pentru candidaţii fiecărei organizaţii, conform statutului PSD, o va avea Comitetul Executiv Naţional. Eu cred că este o echipă competitivă, profesională şi care poate reprezenta diversele categorii sociale şi de vârstă la nivelul judeţului Sibiu”, a declarat preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, într-o conferință de presă.
Acesta a explicat motivele care l-au determinat să candideze din nou pentru Camera Deputaților: „În primul rând, îmi doresc să fac parte din Comisia de Muncă şi Protecţie Socială, iar cele patru obiective sunt: flexibilizarea angajărilor şi asigurarea unui echilibru între cel care angajează şi cel care lucrează, legea dialogului social pentru îmbunătăţirea cadrului de dialog social, modificarea legii pensiilor şi asigurarea unui raport minim între valoarea punctului de pensie şi salariul mediu brut pe economie și o creştere mai accelerată a salariului minim, care trebuie să asigure o corelare cu coşul minim de consum”.
Potrivit lui Cindrea, 45% dintre candidații propuși de către PSD sunt femei, iar 33% sunt tineri. PSD Sibiu își propune să obțină 33% din voturile exprimate la alegerile din decembrie.
Tot luni, PSD a început strângerea de semnături necesare depunerii candidaturilor, 15.000 fiind minimul de semnături necesare.

Lista PNL, deschisa de Raluca Turcan

Lista PNL Sibiu pentru Senat este compusă din Mircea Cazan (deputat), Virgil Popa (fost viceprimar al municipiului Sibiu, cu o experiență de 9 ani în această funcție) și Ioan Tămâian (deputat). La Camera Deputaților, lista este deschisă de Raluca Turcan (deputat, cu o experiență de 12 ani în Camera Deputaților, actual președinte al PNL Sibiu) urmată de Nicolae Neagu (senator), Constantin Șovăială (fost vicepreședinte al Consiliului Județean), Florin Neag (director societate), Diana Pavelescu (inginer) și Andreea Vasiu (expert comunicare).

Aceste alegeri nu sunt despre candidați, nu sunt nici măcar despre PNL. Aceste alegeri sunt depre sibieni și președintele României care are nevoie de susținere în Parlament. În aceste alegeri, miza o reprezintă echipa pe care se va putea bizui președintele pentru a-și îndeplini proiectul pentru români”, a declarat Raluca Turcan, președintele organizației PNL Sibiu, într-o conferință de presă.

Raluca Turcan a explicat că a ales să candideze „acolo unde e bătalia mai mare”.

Voi candida acolo unde e bătalia mai mare si unde se pot pierde mai multe voturi. De fiecare dată am avut convingerea că drumul drept mă va face să țin fruntea sus. Îmi asum responsabilități pentru binele comun și nu al meu personal. Am avut proiecte pentru sibieni și pentru reprezentanții lor în fruntea comunităților, adică pentru primari”, a mai declarat Raluca Turcan.
Potrivit acesteia, lista PNL pentru alegerile din decembrie cuprinde „oameni cu experiență și dornici de implicare”. De asemenea, 30% dintre candidați sunt femei și 30% nu au mai candidat niciodată. La alegerile din acest an, PNL Sibiu își propune să obțină cel puțin 42% cât are în acest moment.

Și PNL a început în această săptămână strângerea de semnături necesare depunerii candidaturilor.

Georgian Fulea

Diana Stancovici

spot_img
spot_img
Ultimele știri

EDITORIAL. Florin Piersic, spectacol regal la Sibiu. A cerut-o de nevastă pe Primarul Astrid Fodor

Miercuri, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, Sibiul a fost gazda unui eveniment de excepție. Constantin Chiriac și...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect