Connect with us

Administrație

Prefectul de Sibiu, Mircea Crețu, a fost demis și numit la loc în funcție. A fost confirmat și Laurențiu Theodoru, de la USR, ca subprefect

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Guvernul a demis peste 100 de prefecți și subprefecți, pregătind astfel numirile noului val de funcționari publici, conform negocierilor din cadrul coaliției de guvernare. La Sibiu, prefectul a fost demis, apoi numit la loc. Împreună cu el a fost desemnat oficial subprefectul Laurențiu Tehodoru, anunțat de Sibiu 100% încă de săptămâna trecută, și a fost reconfirmată în funcție Sanda Ligia Muntean.

Prefectul de Sibiu, Mircea Crețu, a fost demis de guvern, dar nu pentru a fi înlocuit de un alt membru al PNL, partid care deține acest post conform algoritmului din coaliție. Mircea Crețu a fost numit din nou în funcție, în aceeași zi, pentru a satisface cerințele modificărilor de Cod Administrativ adoptate de coaliție.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că s-au aprobat numiri în 36 de județe din 42 și alți 75 de subprefecți, din totalul de 85. „Am eliberat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine, după ora 13.30 vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile”, a afirmat Florin Cîţu la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

PUBLICITATE

Lista demiterilor din funcţia de prefect îi cuprinde pe Albu Nicolae (Alba), Stoian Gheorghe (Arad), Soare Emanuel (Argeş), Ailenei Sorin-Gabriel (Bacău), Ţiplea Dumitru (Bihor), Dolha Nechita-Stelian (Bistriţa-Năsăud), Nechifor Dan (Botoşani), Vasii Mihai-Cătălin (Braşov), Gâfu Cristian (Caraş-Severin), Stoica Marian (Călăraşi), Coşa Silviu-Iulian (Constanţa), Tudor Iulian-Constantin (Covasna), Popa Aurelian (Dâmboviţa), Roşca Nicuşor (Dolj), Hristache Eugen (Galaţi), Matei Aneta (Giurgiu), Pistol Cosmin-Petrişor (Gorj), Proca Ion (Harghita), Marian Călin-Petru (Hunedoara), Manea Toniţa (Ialomiţa), Grigoraş Marian (Iaşi), Zamfir Daniel-Tudorel (Ilfov), Ungur Silviu-Nicolae (Maramureş), Pavel Cristinel (Mehedinţi), Togănel Cristina-Mara (Mureş), Lazăr George (Neamţ), Homorean Florin-Constantin (Olt), Ionescu Cristian (Prahova), Ţurcaş Marcel-Virgil (Sălaj), Creţu Mircea-Dorin (Sibiu), Moldovan Gheorghe-Alexandru (Suceava), Paraschivescu Emilia (Teleorman), Oneţ Liliana (Timiş), Iordan Alexandru-Cristian (Tulcea), Gologan Mircea (Vaslui), Fârtat Sebastian (Vâlcea), Berbece Gheorghiţă (Vrancea).

A fost eliberat din funcție și prefectul Municipiului București, Traian Berbeceanu, deoarece postul aparține USR PLUS.

USR PLUS anunțase deja că în locul acestuia va fi numit Alin Stoica, lider PLUS Sector 6.

PUBLICITATE

În baza algoritmului negociat, PNL va avea prefect în 23 de județe, USR în 9 județe, PLUS în 5 județe, iar UDMR, în 5 județe. PNL va avea subprefect în județele în care prefectul aparține USR PLUS și invers. La București sunt 3 subprefecți, care vor fi numiți de PNL și UDMR. În județele USR PLUS, împărțirea s-a făcut pe algoritmul intern. În Sibiu, algoritmul prevede ca prefectul să fie al PNL, iar subprefectul al USR.

Ulterior, lista publicată de guvern privind numirile noilor prefecți a inclus și o parte din  prefecții demiși, confirmând ipoteza unor numiri în baza noii ordonanțe, care schimbă statutul funcționarilor publici.

Subprefectul Sanda Ligia Muntean, cu atribuții pentru orașul Mediaș, a fost și ea numită din nou în funcție, alături de ea fiind desemnat și Laurențiu Tehodoru, din partea USR Sibiu.

PUBLICITATE

Astfel, au fost numiți Albu Nicolae, prefect al județului Alba, Toth Csaba, prefect al județului Arad, Mateescu Emilia, prefect al județului Argeș, Bulai Leonard-loan, prefect al județului Bacău, Tiplea Dumitru, prefect al județului Bihor, Dolha Nechita Stelian, prefect al județului Bistrița-Năsaud, Nechifor Dan, prefect al județului Botosani, Văsîi Mihai-Cătălin, prefect al județului Brașov, Ciocan Nicuşor, prefect al județului Brăila, Gafu Cristian, prefect al județului Caras-Severin, Babu Valentin, prefect al județului Călăraşi, Tasnadi Istvan Szilard, prefect al județului Cluj, Cosa Silviu-Iulian, prefect al județului Constanța, Popa Aurelian, prefect al județului Dâmbovița, Roşca Nicuşor, prefect al județului Dolj, Panaitescu Gabriel Aurelian, prefect al județului Galați, Matei Aneta, prefect al județului Giurgiu, Raducan Morega Corneliu, prefect al Județului Gorj, Marian Călin Petru, prefect al județului Hunedoara, Tănăsescu Mihai-Andrei, prefect al județului Ialomița, Grigoraş Marian, prefect al județului Iași, Zamfir Daniel-Tudorel, prefect al județului Ilfov, Duruș Vlad-Enanuel, prefect al județului Maramureș, Pavel Cristinel, prefect al județului Mehedinți, Togănel Cristina Mara, prefect al județului Mureș, Lazăr George, prefect al județului Neamț, Homorean Florin-Constantin, prefect al județului Olt, Ionescu Cristian, prefect al județului Prahova, Altfatter Tamas-Ferenc, prefect al județului Satu Mare, Dari Toma, prefect al județului Sălaj, Crețu Mircea-Dorin, prefect al județului Sibiu, Cimpoieșu Iulian, prefect al județului Suceava, Paraschivescu Emilia, prefect al județului Teleorman, Nemeth Zoltan, prefect al județului Timiș, Fârtat Sebastian, prefect al județului Vâlcea, Berbece Gheorghiță, prefect al județului Vrancea.

PUBLICITATE

Administrație

În atenția elevilor: Tursib schimbă, de luni, orarul traseelor școlare, din cauza aglomerației din trafic

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Tursib a decis să schimbe programul de circulație pentru două dintre traseele școlare pe care le-a introdus din 13 septembrie, pentru a se conforma cu programul școlilor la care trebuie să ajungă elevii și cu aglomerația din trafic.

Compania de transport local Tursib a modificat programul de funcționare pentru traseele școlare E5 și E7, care transportă elevii din zonele Broscărie, pe traseul spre centru, și din zona Mihai Viteazu spre centru.

tursib trasee scolare

„După o analiză a timpilor de sosire în stație realizată de societatea Tursib, Primăria Sibiu și Poliția Locală Sibiu, începând de luni, 20 septembrie se vor implementa modificări în orarul a două dintre trasee”, precizează reprezentanții Tursib.

PUBLICITATE

Modificări trasee școlare TURSIB:

Pe traseul E5 (cartier Broscărie – școala Regina Maria) ora de plecare din stația de capăt de linie – IRMES 1, se modifică. Autobuzul va pleca mai devreme, la ora 07.14.

Pe traseul E7 (bulevardul Mihai Viteazu – școala Regina Maria) ora de plecare din stația de capăt de linie – Lămâiței se modifică. Autobuzul va pleca la ora 07.14.

PUBLICITATE

„Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura sosirea în timp util în stațiile de la Colegiul Octavian Goga și respectiv Școala Regina Maria, având în vedere întârzierile înregistrate de autobuze în săptămâna care se încheie cauzate de aglomerația din zona celor două unități de învățământ la ora intrării la cursuri a elevilor”.

Tursib va continua să urmărească traseele școlare pentru optimizarea operării autobuzelor pe aceste rute.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

FOTO & VIDEO Companiile care lucrează la infrastructura din Sibiu lasă în urma lor tot mai multe gunoaie și resturi

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Sibiul este „frământat” în ultimii ani de o mulțime de proiecte de infrastructură, unele pornite de la zero, altele destinate reabilitării și modernizării unor cartiere. Din păcate, companiile de cosntrucții care au contractat lucrări în aceste proiecte lasă în urma lor tot mai multe resturi, moloz, distrugând uneori infrastructura existentă.

Cititorii din zona Țiglari ne-au sesizat faptul că recentele lucrări de modernizare a străzii Țiglari și a zonei adiacente au adus alte probleme locatarilor din zonă. Compania care a efectuat lucrările pe această stradă, Terra Building, a lăsat în urmă o mulțime „urme” care le fac viața mai grea celor care stau acolo. Este vorba despre criblură rămasă de la asfaltări, pete mari de ulei care sunt împrăștiate pe stradă și pe trotuar, dar și zone în care asfaltul existent a fost distrus parțial de camioanele companiei.

PUBLICITATE

O altă lucrare pe care ne-au sesizat-o sibienii este cea de pe strada Bâlea. Aici a fost înlocuită țeava principală de gaze, o intervenție care a adus bătăi de cap locatarilor și celor care tranzitează această stradă. După ce s-au confruntat cu o lucrare neîngrijită, care a însemnat gropi neprotejate, pietriș aruncat pe carosabil, spații neamenajate corespunzător pentru trecerea pietonilor, la finalul lucrărilor, o bună parte din trotuare stă acoperită cu praf și pământ, bordurile instalate în urmă cu câțiva ani sunt distruse de mașinile de mare tonaj, iar reparațiile făcute de firma care a lucrat la acest proiect sunt superficiale, cu asfalt care va ieși, probabil, la prima ninsoare.

Am solicitat Primăriei Sibiu un punct de vedere referitor la răspunderea pe care o au aceste companii și vom publica poziția instituției imediat ce va fi transmisă, pentru a afla cine trebuie, conform contractelor, să repună infrastructura în starea inițială, după astfel de lucrări. Am cerut primăriei inclusiv o situație a sancțiunilor aplicate în ultimii ani companiilor care au lăsat în urma lor resturi și au distrus infrastructura existentă.

PUBLICITATE
str Tiglari Terra Building (1)
str Tiglari Terra Building (2)
str Tiglari Terra Building (3)
str Tiglari Terra Building (4)

Așa arată str Țiglari după plecarea muncitorilor.

str Balea gaze (1)
str Balea gaze (2)

Așa arată Str. Bâlea după plecarea muncitorilor.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Primăria Sibiu: „Depuneți declarații pentru imobilele nelocuite, pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare!”

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Administrația sibiană atrage atenția celor care dețin imobile nelocuite că este nevoie de o declarație anuală în care să precizeze că imobilele respective nu sunt locuite, astfel încât să fie scutiți de plata taxei speciale.

Sistemul de taxare pentru ridicarea gunoiului în Sibiu a fost modificat la începutul acestui an, astfel că noul Regulament privind taxa de salubrizare, care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, prevede scutirea de taxă a proprietarilor de imobile nelocuite.

Pentru a beneficia de această prevedere cei care dețin imobile nelocuite/nefuncționale au obligația să depună anual o declarație de impunere. Obligația este în vigoare chiar dacă au fost depuse astfel de declarații în perioada 2016 – 2020. Potrivit primăriei, măsura a fost luată pentru ca situația acestor imobile să fie actualizată în baza de date a Direcției Fiscale.

PUBLICITATE

Termenul limită de depunere a declarației pentru anul în curs a fost prelungit până în 30 septembrie 2021. Sibienii care dețin imobile nelocuite sunt rugați să depună declarația până la data menționată, împreună cu confirmarea din partea asociației de proprietari/locatari – în cazul imobilelor ce fac parte din asociații sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional, în cazul celorlalte imobile.

Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf

Pentru declarației există și opțiunea trimiterii online, pe email, la adresa declaratie.salubrizare@sibiu.ro sau pe portalul de e-administrație, accesibil de pe site-ul sibiu.ro, pentru cei care au cont, la secțiunea Taxe și Impozite, prin mesaj.

PUBLICITATE

În situația în proprietarii acestor imobile nu depun declarația până în data de 30 septembrie, se va stabili din oficiu o taxă de salubrizare pentru perioada 1 februarie 2021 – 31 decembrie 2021  în cuantum penalizator egal cu dublul valorii abonamentului PRACTIC, adică 84 de lei/lună.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE