fbpx
Connect with us

PUBLICITATE

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Publicitate

Published

on

Clienții casnici care până la 30 iunie 2021 nu optează pentru o ofertă la electricitate disponibilă pentru piața concurențială,  de la 1 iulie vor avea un preț diferit de cel actual pentru energia electrică consumată, respectiv un preț de serviciu universal, stabilit de fiecare furnizor de ultimă instanță.

Toți cei care aveți acum în derulare un contract de furnizare a energiei electrice la prețul pentru serviciul universal, veți întâmpina la jumătatea anului noi schimbări legate de facturile la electricitate. Reducerea comercială de care beneficiați acum este valabilă până la 30 iunie 2021. Dacă până atunci nu optați pentru un contract pe piața concurențială, această reducere comercială nu se va mai aplica pentru consumul realizat  începând cu data de 1 iulie 2021. Veți fi facturați la prețul pentru serviciul universal stabilit pentru semestrul al II-lea 2021, comunicat de către furnizorul actual în lunile mai și iunie, odată cu factura de electricitate. 

Advertisement

Vă puteți însă oricând răzgândi! Chiar dacă nu ați luat o decizie până la 30 iunie 2021, puteți opta, ulterior, în orice moment, pentru un produs de pe piața concurențială. Indiferent de localitatea în care este situat locul de consum, aveți libertatea de a alege orice furnizor doriți și oferta ce vi se potrivește, la un preț competitiv.

Ce opțiuni aveți pentru a vă securiza un preț fix la electricitate timp de 12 luni

Enel Energie și Enel Energie Muntenia oferă o serie de produse destinate clienților din toate zonele țării. Aveți garanția unor prețuri fixe la energia electrică pentru perioada aleasă și puteți gestiona totul online: de la semnarea contractului, până la primirea și plata facturii. Mai mult, puteți alege oferte ce conțin și servicii cu valoare adăugată, cum ar fi asistență tehnică, optând pentru Enel Asistență, Enel Asistență +, sau puteți achiziționa aparatură electronică cu plata în tranșe pe factura de electricitate și cu serviciul de instalare inclus.

Advertisement

Prin alegerea ofertelor din categoria Salut de la furnizorii Enel, disponibile până la data de 30 iunie 2021, clienții care semnează primul lor contract pe piața concurențială sau încheie pentru prima dată un contract cu compania își securizează un preț fix la energia electrică timp de 12 luni, fiind astfel protejați de orice eventuală creștere a prețului electricității pe piață.

Este obligatorie trecerea pe piața concurențială?

Indiferent dacă sunteți clienți pe piața concurențială sau beneficiari de serviciu universal, nu există obligativitatea alegerii unei oferte de pe piața concurențială, cum nu există un termen limită pentru a solicita încheierea unui nou contract de furnizare a energiei electrice. Avantajele produselor la prețuri de piață concurențială sunt însă semnificative.

Advertisement

Flexibilitatea este elementul principal, pentru că, în calitate de client, puteți oricând să alegeți orice ofertă vi se potrivește. Vorbim nu doar despre prețul energiei electrice furnizate, ci și despre serviciile de asistență pentru casă sau despre diverse produse electrocasnice pe care doriți să le cumpărați de la furnizor și să le plătiți odată cu factura de electricitate. Toate aceste beneficii sunt acum la îndemâna clienților de pe piața concurențială. 

Advertisement

Factura lunară, cea mai simplă cale pentru a afla ce fel de contract aveți

Pentru a afla dacă aveți deja contract pe piața concurențială cu furnizorii Enel, cel mai simplu este să vă uitați pe factură! Dacă în colțul din stânga sus scrie ”Factură piață concurențială”, atunci liberalizarea pieței energiei nu are impact asupra relației voastre contractuale. Dacă pe factură nu scrie acest lucru, înseamnă că vi se aplică oferta de serviciu universal valabilă în perioada respectivă. Puteți alege să o păstrați sau să semnați un nou contract la preț de piață concurențială. Vă așteptăm online, telefonic, în magazinele Enel sau puteți alege un produs  completând și trimițând pe adresa indicată formularele de selecție ofertă trimise în perioada februarie – iunie 2021, odată cu factura de electricitate.

V-ați cumpărat o locuință și vreți să schimbați titularul de contract? Ați ales o nouă ofertă la electricitate? Iată patru modalități pentru semnarea unui nou contract de furnizare a energiei electrice

Advertisement

Ca să deveniți clienți Enel, aveți la dispoziție o serie de canale prin care puteți face acest lucru: online, telefonic, direct în magazinele Enel sau prin intermediul agenților din teren. 

La Enel, schimbarea contractului de furnizare a energiei electrice se poate face 100% online. Procesul de contractare online poate fi început pe www.enel.ro, accesând secțiunea Clienți Rezidențiali ori Clienți Business, din aplicația MyEnel sau direct pe https://contract.enel.ro.

După selecția ofertei, începe procesul de contractare online. Introduceți o copie a actului de identitate și, dacă sunteți client nou (nu aveți în derulare un contract de furnizare cu Enel), actul de proprietate asupra locului de consum sau documentul care să ateste dreptul de folosință și ultima factură de la vechiul furnizor (care conține informații necesare procesului de schimbare a furnizorului). În cursul procesului de contractare, semnați digital în spațiul alocat pe ecran (semnătură ce va fi utilizată pentru încheierea contractului și a documentelor aferente – cerere încheiere contract, cerere schimbare furnizor), însă nu înainte de a vă da acceptul pentru oferta aleasă.

Advertisement

Potrivit regulilor în vigoare privind contractarea la distanță, contractul de furnizare electricitate se consideră încheiat doar după ce primești pe un suport durabil, inclusiv electronic, documentele contractuale finale care vor purta semnătura digitală executată de tine în pașii inițiali ai procesului de contractare. Salvezi documentele în propriul calculator și îți dai acordul final, pe un suport durabil (electronic, prin acceptarea acestora pe link-ul transmis pe e-mail la final), pentru încheierea contractului.

Advertisement

PUBLICITATE

Atenție maximă în îngrijirea ochilor tăi!

Publicitate

Published

on

CLINICA ARCADA

Dr. Adrian Teodoru, medic primar oftalmolog, șef de lucrări la disciplina Oftalmologie, din cadrul Facultății de Medicină a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, doctor în științe medicale, este fondatorul și managerul Clinicii ARCADA. Provenind dintr-o familie cu tradiție în ramura oftalmologiei, Adrian Teodoru profesează cu pasiune de mai bine de 15 ani în domeniul oftalmologiei, bazându-se pe experiență și profesionalism.

Advertisement

Implicat în meseria sa și cunoscând necesitățile exercitării profesiei de medic și chirurg oftalmolog, dr. Adrian Teodoru a înființat o clinică medicală, pe care a dotat-o după modelul marilor clinici europene văzute în decursul stagiilor practice efectuate în străinătate.  

Clinica ARCADA este una dintre cele mai moderne clinici din Sibiu în domeniul chirurgiei oftalmologice.  Dispune de aparatură de ultimă generație, complexă și necesară pentru principalele intervenții chirurgicale oculare. Aici dr. Adrian Teodoru se ocupă personal, cu atenție și meticulozitate, de fiecare pacient.

Examinarea oftalmologică începe prin vizualizarea membranelor oculare prin BIOMICROSCOPIE și OFTALMOSCOPIE.

TONOMETRIA COMPUTERIZATĂ este absolut necesară pentru depistarea unui eventual glaucom, boală ce poate evolua mult timp silențios, dar cu afectare ireversibilă a nervului optic.

AUTO-KERATO-REFRACTOMETRIA COMPUTERIZATĂ și experiența medicului oftalmolog sunt esențiale în egală măsură pentru stabilirea diopriilor – ochelarii fiind un accesoriu permanent care trebuie sa ofere pacientului confort, vedere optimă la toate distanțele și, uneori (la vârste mici), constituie cheia dezvoltării normale a aparatului vizual.

Advertisement

Trăim într-o perioadă în care modernizarea aparaturii permite diagnosticarea mult mai exactă și în stadii incipiente a diverselor afecțiuni oculare.  

PERIMETRIA COMPUTERIZATĂ înregistrează si redă grafic aspectul câmpului vizual. Modificările observate sunt sugestive pentru boli de retină sau de nerv optic (glaucom, neuropatii, scleroză multiplă, tumori cerebrale).

TOMOGRAFIA ÎN COERENȚĂ OPTICĂ (OCT) este efectuată cu ajutorul aparatului REVO 60, un aparat OCT de ultimă generație, vârf de gamă în domeniul spectral, care îl ajută pe medic să scaneze, cu tehnologie laser, retina, nervul optic, corneea, camera anterioară cu mare precizie, complet automat și neinvaziv, în câteva secunde. Această tehnică modernă este extrem de utilă în diagnosticul corect al glaucomului, al degenerescenței maculare, al retinopatiei diabetice și a altor afecțiuni oculare.

ECOGRAFIA OCULARĂ este o metodă imagistică prin care se analizează structurile oculare și ajută la diagnosticarea unor afecțiuni ca dezlipirea de retină sau tumorile oculare.

Advertisement

BIOMETRIA efectuată prin metoda optica sau prin ultrasonografie  stabilește cu mare precizie dioptria necesară implantului de cristalin artificial.

TOPOGRAFIA CORNEEI, efectuată prin interferometrie, poate pune diagnosticul de keratocon (o afecțiune gravă a corneei)  încă din stadii infraclinice.

Adresabilitatea mare în clinică, din toată țara, este în mod special pentru partea de CHIRURGIE OCULARĂ. Majoritatea operațiilor efectuate aici sunt pentru CATARACTĂ. Încețoșarea vederii din cauza opacifierii cristalinului natural constituie principalul simptom care aduce pacientul la consultație în aceste cazuri. Vindecarea afecțiunii se face doar chirurgical. Aparatura modernă și experiența chirurgului conduc la efectuarea operației în siguranță în câteva minute. La confortul pacientului contribuie și anestezia topică (cu picături, fără injecție).

Advertisement

Operația de cataractă este bine să fie efectuată încă de la debutul bolii pentru rezultate funcționale optime.

Cristalinele artificiale moderne pot fi o opțiune și pentru rezolvarea unor vicii de refracție. Pacienții purtători de ochelari cu dioptrii mari pot opta pentru implantul unor cristaline artificiale premium multifocale care le conferă independență față de ochelari.

BLEFAROPLASTIA este operația prin care se reduce excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare, dând un aspect întinerit feței, cu rezultate deosebite, apreciate de pacienți.

Advertisement

PTERIGIONUL, GLAUCOMUL, XANTELASMA, TUMORILE PALPEBRALE sunt alte intervenții pe care dr. Adrian TEODORU le efectuează cu răbdare și profesionalism.

OPTICA MEDICALĂ din cadrul Clinicii Arcada se preocupă continuu să ofere pacienților cele mai variate rame de ochelari, cu un design modern și plăcut pentru toate gusturile, cu prețuri minimale la rame și lentile. Nu lipsesc nici produsele pentru îngrijirea ochilor, lacrimi artificiale, vitamine, trofice oculare, șervetele antibacteriene oculare.

Clinica ARCADA, prin dr. Adrian Teodoru, cadru universitar la disciplina Oftalmologie, sprijină și contribuie la formarea generațiilor viitoare de medici.Studenții mediciniști găsesc în clinică, răspunsuri și explicații la multe dintre întrebările practice pe care și le-au pus în timpul cursurilor. Experiența medicului formator, dar și plăcerea cu care acesta își face meseria, sunt exemple pentru studenți.

Advertisement

Dr. Adrian Teodoru a pus la baza Clinicii Arcada dragostea pentru medicină, dorința de face bine, încercarea de a rămâne aproape de cei care au nevoie de ajutor. A căutat mereu soluții care să vină în sprijinul pacienților. Una dintre aceste soluții este efectuarea de consultații gratuite, decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Așadar Clinica ARCADA, prin profesionalism, aparatură de ultimă generație, medici cu experiență, asigură atenție maximă în îngrijirea ochilor tăi!

Advertisement
Continue Reading

Info utile

Lucrări la rețeaua de apă a localității Șelimbăr

Publicitate

Published

on

          Apă Canal Sibiu SA anunță că marți, 27 iulie ac, între orele 09,00 – 12,00, vor fi executate lucrări de montare a unor hidranți pe strada Țebea din Șelimbăr.

          Intervenția este asigurată de firma ”Nord Construct” SRL, iar în intervalul orar menționat se va sista furnizarea apei potabile pentru consumatorii de pe străzile Țebea și Bobâlna, Cartierul ”Tineretului” cu străzile învecinate Stejarului, Pinului, Arinului, precum și pentru firmele de pe DN 1 – zona Renault – Tess – Sifee.

Advertisement

          Abonații sunt rugați să-și asigure rezervele necesare de apă potabilă.

          Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269/222.777.

Advertisement
Continue Reading

Info utile

Sfaturi pentru zilele caniculare

Publicitate

Published

on

Vara și-a intrat în drepturi și temperaturile sunt din ce în ce mai crescute. Este perioada la care visăm tot anul și care ne duce cu gândul la: vacanță, mare, soare și seri răcoroase în natură alături de cei dragi.

Însă, până la vacanță, sunt zile în care trebuie sa ne continuam activitățile zilnice și să muncim, chiar dacă termometrele merg spre zona roșie. Aceste zile nu trebuie sa ne spulbere bucuria acestui anotimp. Dacă suntem atenți la câteva detalii simple și avem grijă de noi, vom putea profita de beneficiile acestui anotimp în fiecare zi. Iată ce poți face pentru a te simți mai bine într-o zi călduroasă.

Advertisement

Ai grijă de corpul tău

Hidratează-te suficient. Apa te ajută să te răcorești și îți va ajuta organismul să funcționeze corespunzător. Când vrei să te hidratezi, bea apă. Băuturile dulci și cele carbogazoase nu te vor ajuta să te hidratezi corespunzător.

Bea apă chiar și atunci când nu îți este sete. Poți combate disconfortul și deshidratarea în zilele călduroase, doar dacă bei suficientă apă. Hidratarea te ajută să te concentrezi mai bine și îți oferă energia necesară în zilele caniculare. Poartă mereu în geantă sau în rucsac o sticlă cu apă, iar pe birou găsește-i un loc special unei sticle sau unei carafe cu apă. O poți aromatiza cu frunze de mentă, lămâie, busuioc, rozmarin, sau orice altă plantă aromatică preferi. Va arăta foarte bine și te va îndemna să te hidratezi mai des.

Alege mâncare care să îți ofere senzația de răcoare

Advertisement

În timpul zilei, consumă cât mai multe fructe și legume, salate sau o supă la temperatura camerei.

O porție de fructe proaspete, de la frigider, te va ajuta să te răcorești și să îți recapeți energia într-o după amiază călduroasă.

Îmbracă-te corespunzător

Advertisement

Alege haine ușoare, care să îți ofere confort și să te protejeze de soare. Optează pentru culori deschise și materiale de calitate.

Încălțămintea lejeră, din materiale textile, care lasă piciorul să se aerisească, este alegerea perfectă pentru vară. Pe Fashion Days găsești foarte multe modele de pantofi potriviți pentru vară.

Stai la răcoare în perioada caniculară

Dacă trebuie să ieși afară, încearcă să mergi pe alei cu cât mai mulți copaci și fă des popasuri la umbra lor pentru a te hidrata și a te răcori.

Advertisement

În interior, optează pentru o temperatură moderată. Nu seta aparatul de aer condiționat pe  temperaturi foarte scăzute chiar dacă simți nevoia de răcoare. Diferența foarte mare dintre căldura de afară și răcoarea din casă nu este benefică pentru organism.

Protejează-te de soare

Ai grijă de pielea ta. Folosește creme cu factor de protecție de fiecare dată când mergi prin soare. Pentru a evita insolația, acoperă-ți capul cu o pălărie sau cu o șapcă și nu uita ochelarii de soare.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE