0.2 C
Sibiu
vineri, decembrie 6, 2024

Cum poți cumpăra șapte curele și să ai, de fapt, 300

Cele mai citite

Fiecare zi începe cu o mică dilemă, atât pentru femei, cât și pentru bărbați: „Cu ce mă îmbrac?”. Ei bine, vestimentația poate fi iute aleasă, însă când vine vorba despre accesorizare indicat este să acorzi o mai mare atenție. Andrei Cristea și Tudor Ciambur, doi tineri ce se cunosc încă de pe băncile liceului, au pus bazele unui mic atelier ce produce curele inedite. Acum patru ani, aceștia au luat decizia să ofere sibienilor și nu numai o gamă largă de produse ce pot fi asortate cu ușurință oricărei ținute feminine ori masculine. Brandul pe care cei doi tineri vor să îl ducă în toată lumea se numește Belt și a pornit din dorința de a completa o piață mai puțin exploatată.

Povestea Belt am descoperit-o alături de Andreea Dobrotă, om de presă și ambasador al campaniei „Produs în Sibiu”.

Andrei este de profesie inginer, iar Tudor avocat. Au terminat acum mai bine de un deceniu liceul, dar prietenia lor a dăinuit, astfel că, acum patru ani, au decis să pornească o mică afacere ce se desfășoară într-un atelier din Șelimbăr.

„Povestea noastră a început în urmă patru ani de zile, împreună cu asociatul meu Tudor Ciambur. Suntem prieteni din liceu. Ideea de a construi Belt a pornit de la faptul de a crea un produs care, în primul rând, să ne reprezinte. Apoi, ne-am dorit să aducem un beneficiu suplimentar pe piața deja existentă în materie de fashion. Astfel, am decis să dezvoltăm curelele cu inserții de lemn. Am dezvoltat ideea produsului aproximativ un an, pentru că ne-am dorit să creăm un concept diferit și cu mai multe funcționalități”, povestește Andrei.

Curelele fabricate în atelierul lor sunt inedite prin faptul că cuprind inserții din lemn autohton sau chiar exotic. Cataramele sunt detașabile, astfel că clienții pot obține o varietate largă de combinații, un avantaj pe care Belt îl consideră important, pentru că, zi de zi, „trebuie să ne asortăm vestimentația cu accesoriile”.

„Avem șapte culori la cataramă, șapte culori ale chingii și șapte de lemn. Practic, avem o sumă de peste 340 de combinații posibile. În principiu, asta rezolvă o problemă cotidiană pe care majoritatea dintre noi o avem în momentul în care dorim să ne asortăm vestimentația”, explică Andrei.

Potrivit acestuia, cataramele sunt confecționate dintr-un aluminiu ușor și durabil, fiind, în primă fază, debitate cu laser și, ulterior, supuse unor procese de finisare a muchiilor, sablare a suprafeței și unui proces de anodizare, pentru obținerea culorilor. În ceea ce privește sistemul de prindere a curelelor, acesta are la bază un blocaj din material de plastic dur, creat prin injecție și ascuns în spatele cataramei.

Un alt aspect inedit la curelele Belt este faptul că doritorii își pot personaliza curelele. Cei doi fondatori spun că printre cererile inedite s-au numărat mesajele de dragoste, citate sau chiar replici celebre din filme.

Lemn autohton din Sibiu și exotic din Germania

Belt colaborează cu furnizori de materie primă îndeosebi din Sibiu, dar și din Germania.

„Colaborăm cu furnizori din piața locală atât din punctul de vedere al materiei prime, cât și pentru partea de procese de care avem nevoie pentru a produce aceste curele. De exemplu, pentru partea de lemn exotic avem furnuzori din Germania, dar pentru lemnele autohtone colaborăm cu furnizori din Sibiu. De asemenea, facem și anumite operații de prelucrare tot în Sibiu”, adaugă Andrei. 

2020 pentru Belt: „E bine că suntem aici!

2020 a fost un an dificil pentru toate domeniile de activitate. Nici atelierul lui Tudor și Andrei nu a „scăpat” ieftin, însă cei doi tineri au decis să se axeze, în cel mai greu an al afacerii lor, pe dezvoltarea brandului.

„2020… E bine că suntem aici! În principiu, a fost un an greu, în sensul în care noi, fiind noi pe piață, încercăm să dezvoltăm un brand. 2020 a fost un an în care, practic, am sărit un an de dezvoltare, dar am profitat cumva și de acest aspect și ne-am focalizat pe partea de marketing. Avem un site nou dezvoltat anul trecut. Acum începem să rulăm toată munca depusă anul trecut”, a explicat Andrei.

Cei care vor să vadă și să cumpere curelele produse în Sibiu pot accesa site-ul oficial www.belt-concept.com, pagina de facebook Belt sau merge în magazinele partenere care găzduiesc produsele celor doi tineri. Printre altele, este vorba despre librăriile Cărturești și Diverta. Curelele fabricate în Sibiu se găsesc și în trei locații din Barcelona, precum și în complexul Messezentrum din Germania.

Alte recomandări:

Tapel

Reveline

Publicitate
Ultimele știri

FC Hermannstadt joacă luni cu Oțelul Galați. Cât costă biletele

FC Hermannstadt a anunțat prețurile biletelor pentru partida de la începutul săptămânii viitoare cu Oțelul Galați.La Tribuna I, prețul...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect