13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

MacBook Air, tot ce știm despre viitorul laptop Apple

Cele mai citite

S-a zvonit că Apple va dezvălui un nou laptop MacBook Air cu noul cip M1 Ultra la evenimentul său Peek Performance, dar am rămas doar cu așteptarea. Lansarea noului cip Apple a fost rezervată noului Mac Studio și acum nu este atât de clar dacă noul MacBook va avea cel mai puternic cip. Noile zvonuri sugerează că se va mulțumi cu un M1 Pro sau un M1 Max. Și, sincer, are sens.
În noiembrie 2020, Apple a arătat de ce era capabil cipul său M1 introducându-l în modelul MacBook Air. În octombrie 2021, a dezvăluit posibilitățile noilor sale cipuri M1 Pro și M1 Max în noul MacBook Pro. S-a zvonit că Apple ar urma să-l anunțe la evenimentul său Peak Performance, împreună cu noul iPhone SE 3 5G și un nou iPad Air, un nou MacBook Air care ar demonstra acum capacitatea noului său cip M1 Ultra, evoluția lui M1 Pro și M1 Max. Avea sens să lanseze un nou MacBook Air cu un cip mai avansat decât M1 Pro și M1 Max? Designul actual al MacBook Air datează din 2018 și a fost un „banc de teste” pentru lansarea chipului M1 al Apple în 2020, așa că ar putea foarte bine să facă același lucru cu M1 Ultra. M1 ar rămâne pentru tablete și noul M1 Ultra pe laptopuri. MacBook Air avea nevoie de o reîmprospătare? Dacă omitem camera web, adevărul este că încă ar putea rezista. Dar, desigur, presiunea pieței este alta. Noile MacBook Pro au ecrane mai bune și o cameră mai bună, iar MacBook Air nu putea fi lăsat în urmă.
Cautati Macbook Pro 13 pe eMAG  gasiti cea mai mare varietate de laptopuri Macbook!
Un MacBook Air mai bun, care să continue să demonstreze capacitățile noilor cipuri Apple, ar avea mai mult sens decât lansarea unui nou MacBook Air mai ieftin, așa cum sugerau unele zvonuri înainte de lansarea noilor MacBook Pro. Iar după lansarea noilor MacBook Pro de 14 și 16 inchi, dacă face upgrade la MacBook Air de 13 inchi, MacBook Pro de 13 inchi cu M1 poate dispărea liniștit din catalog. În cele din urmă, onoarea de a prezenta cel mai puternic cip Apple a revenit lui Mac Studio, un hibrid între Mac Mini pe steroizi și un Mac Pro mai mic. De asemenea, s-a precizat că noul MacBook Air poate fi echipat nu cu un M1 Ultra, ci cu un M1 Max în noua sa configurație.
Propunerea curajoasă de introducere pe piață a unui nou MacBook Air, ca să trecem la subiect, a fost aceeași ca și la lansarea versiunii anterioare, promițând crearea de cod în Xcode de până la 2,8 ori mai rapid, lucrul în 3D în Final Cut Pro de până la 5,9 ori mai rapid, compilarea de până la patru ori mai mult cod cu o singură încărcare… Fiecare nouă iterație a seturilor de cipuri Apple obține performanțe mai bune pe watt, permițând îmbunătățirea treptată a capacităților dispozitivului. Dar, având în vedere că M1 Ultra va fi inclus direct în noul produs Apple, Mac Studio, nu este atât de clar că MacBook Air va fi actualizat cu acest cip. Acum este logic ca MacBook Pro să fie echipat cu M1 Ultra sau M1 Max și să lase M1 Pro pentru MacBook Air. Ar fi o modalitate de a păstra relevanța MacBook Pro de 13 inchi. Dacă este așa, este o mișcare foarte bună din punct de vedere comercial. Astfel, MacBook Pro de 13 inchi poate fi întotdeauna mai puternic decât MacBook Air.
Analistul TF International Securities Ming-Chi Kuo a insistat după dezvăluirea noii serii de produse de la Apple că următoarea reproiectare a MacBook Air va avea un cip M1, mai degrabă decât „așteptatul M2”, deși nu lămurește clar dacă M1 Ultra este „M2-ul așteptat” sau M2 poate fi următoarea iterație pe care probabil o va purta Mac Pro, așa că nu ar avea prea mult sens ca MacBook Air să îl poarte.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect