Connect with us

Info utile

Radare fixe pe Autostrada A3. Senzorii vor detecta viteza și numărul de înmatriculare și vor putea trimite date către Poliția Rutieră

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

CNAIR va instala pe autostrăzile din România sisteme de monitorizare care vor include și radare fixe, ce vor măsura viteza mașinilor. Primul tronson pe care vor fi montați primii senzori va fi Autostrada A3.

Celebrele camere fixe, cu bucle de inducție îngropate în șosea, vor reveni pe șoselele din România, pe autostrăzi. CNAIR a demarat o licitație pentru achiziția serviciilor de asistență tehnică pentru instalarea acestor sisteme, în valoare de 2,2 milioane de lei, ce vor fi instalate pe sectorul dintre Nădășelu și Târgu Mureș. Contractul urmează să se deruleze pe parcursul a 33 de luni.

PUBLICITATE

Dispozitivele de măsurarea vitezei vor face parte din pachete mai ample, numite ITS (Intelligent Transport System), care vor transmite informații atât despre trafic, cât și despre condițiile meteo din zona în care sunt amplasate. Mai multe date despre vehicule vor fi preluate și transmise, începând de la greutate și viteză, dar și cele referitoare la eventuale accidente. Sistemul va permite și recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare, similar cu cititoarele care sunt utilizate pentru monitorizarea rovignetei. Viteza va fi citită între nodurile rutiere, pe bretelele de acces, în zonele drepte. Va exista și un sistem de detecție bazat pe camere video, pentru detectarea incidentelor prin analiză de imagine.

Documentația CNAIR prevede explicit că Sistemul de Monitorizare Trafic ce va fi realizat trebuie să se poată conecta cu alte centre de monitorizare și management al traficului, dar va trebui să poată oferi date instituțiilor direct interesate, între care Poliția Rutieră, ANM, IGSU, Punctul Național de Acces, dar și transfrontalier, către Ungaria și Bulgaria.

Sistemele ITS ce vor trebui să fie conţinute în proiectul Tehnic vor trebui să contribuie la uniformizarea, la nivel de Uniune Europeană, a serviciilor de informare a participanților la trafic şi a managementul rețelei rutiere” se arată în caietul de sarcini.

PUBLICITATE

Iată parametrii pe care îi vor măsura sistemele ITS:

 • Servicii de informare privind evenimentele în timp real şi avertizări
 • Servicii de informare privind condiţiile de trafic
 • Servicii de informare privind limitele de viteză
 • Servicii de informare asupra timpului de călătorie
 • Servicii de control al respectării legislaţiei privind viteza
 • Servicii de avertizare asupra evenimentelor rutiere
 • Servicii pentru managementul strategic al traficului pe coridoare
 • Servicii de management al incidentelor rutiere
 • Servicii privind reglementările transporturilor speciale şi de mărfuri periculoase
 • Servicii de informare şi management a parcărilor pentru vehicule de transport marfă
 • Servicii de monitorizare și control a greutăţii şi gabaritului vehiculelor
 • Servicii de monitorizare, siguranță și securizare a infrastructurii

Pentru colectarea datelor va fi realizat un centru de monitorizare, la Gilău, similar cu cele care există pe A2, dar care nu funcționează în scopul pentru care a fost creat.

CNAIR intenționează să instaleze ulterior astfel de sisteme și pe alte autostrăzi, pentru a integra rețeaua de monitorizare de pe autostrăzile din România cu cea din Uniunea Europeană.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunicate de presa

Restricții de circulație, pentru cursa ciclistă „Criteriul Toamnei”

Publicitate

Publicat

pe

 Sâmbătă, 18 SEPTEMBRIE 2021, Asociatia Club Sportiv Aria pentru Sport organizeaza cu sprijinul Primariei Sibiu si a Consiliului Judetean Sibiu prima ediție a competiției cicliste rutiere de masă „Criteriul Toamnei”.

Întrecerea, care se derulează ca în toți anii precedenți, sub genericul „Mișcare pentru sănătate” va reuni la start peste 400 concurenți (feminin și masculin) din municipiul și  județul Sibu, precum și din țară, în limitele categoriilor de vârstă 14-17 ani, 18-35 ani, peste 35 ani.

Concursul se înscrie între manifestările și acțiunile din județul Sibiu, subsumate sportului de masă și promovării mersului pe bicicletă ca mijloc alternativ de deplasare, de sport și de agrement.

Traseul competiției, care măsoară 19 km, este: START Calea Poplacii (intrarea în oraș, zona Inspectoratului Judeţean de Jandarmi)– DJ 106 R – DJ 106 D – Poplaca– DJ 106 A – Rășinari – Muzeul Satului (SOSIRE).  

 Pentru siguranța cicliștilor, pe traseul menționat mai sus, sâmbătă, 18 septembrie a.c. circulația rutieră va fi închisă, după cum urmează:

-Între orele  10,00 – 11,00 pe DJ 106 D Rășinari (podul peste Șteaza) spre Poplaca – Poplaca –  DJ 106 R spre Sibiu, până în cartierul Valea Aurie, intersecția străzii Calea Poplăcii cu str. Valea Aurie.  Același interval orar de interdicție este valabil și în sensul de mers invers, din Sibiu – Valea Aurie către Poplaca.

– Între orele 10,20 – 12,00 pe tronsonul Dumbrava Sibiului (zona Hotelului HILTON) –DJ 106 A spre Păltiniș, până în Rășinari, la intersecția cu DJ 106 D (podul peste râul Șteaza);

Cerându-vă scuze pentru disconfortul creat, sugerăm conducătorilor auto cu urgențe, care necesită deplasarea în zonele adiacente parcursului cicliștilor să utilizeze următoarele variante:

 • Sibiu – DN 1 (Cristian) – DJ 106 E până la Orlat sau spre localitățile din Mărginimea Sibiului;
 • DJ 106 M din Orlat către Gura Râului;
 • DJ 106 J pe Valea Mărăjdiei, pentru cei care merg spre Păltiniș.

În situația în care cicliștii vor parcurge traseul mai rapid, circulația rutieră va fi redeschisă anticipat intervalelor orare menționate.

ACS ARIA PENTRU SPORT

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Plați online pentru numerele de înmatriculare şi pentru cele preferenţiale

Avatar

Publicat

pe

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a introdus posibilitatea efectuării de plăți electronice pentru achitarea contravalorii numerelor de înmatriculare, a tarifului de atribuire a unui număr preferențial și pentru păstrarea combinației numărului de înmatriculare în cazul radierii sau a transferului de proprietate al autovehiculului.

Plata plăcuțelor de înmatriculare pentru autovehiculele înmatriculate în România se poate efectua, din 16 septembrie, pe site-ul www.ghiseul.ro cu un card bancar valid, fără să fie nevoie de autentificare. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor atrage atenția că, pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul platformei, dovada plății este obligatorie, iar confirmarea plății se va transmite pe adresa de e-mail indicată de utilizator.

Decizia contribuie la eliminarea unor drumuri inutile pentru plata înmatriculării, dar și la eliminarea plăților cu numerar direct la ghișeul serviciilor de înmatriculări.

În prezent, prin intermediul site-ului ghișeul.ro se mai pot efectua plățile reprezentând contravaloarea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a autorizației de circulație provizorie.

CITEȘTE MAI MULT

Info utile

Localitate din județul Sibiu, fără energie electrică

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, după cum urmează:

JOI 16 SEPTEMBRIE

între orele 9-13 în AVRIG, strazile: BRUKENTHAL S –partial; LIBERTATII; EROILOR -partial; CANEPII –partial; UNIRII –partial; RAULUI –partial; JOAGARULUI; NEGOIU.

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate. Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-500-929.

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE