5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

FOTO Mai sunt șapte zile. Va fi gata noul mall din Sibiu pe 14 noiembrie?

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Mai e o săptămână până la deschiderea oficială a mallului Promenada Sibiu, iar sutele de muncitori, ai firmelor de construcții sau de amenajări interioare fac eforturi să finalizeze totul până pe 14 noiembrie. La clădirea Promenada mall se lucrează încă la fațadă, acoperiș, căile de acces și terasă.
Lucrările sunt în plină desfășurare la noul mall din Sibiu, în ciuda faptului că mai sunt doar șapte zile până la deschiderea oficială. Promenada Sibiu îi așteaptă pe sibieni începând cu 14 noiembrie, însă deocamdată locația nu este pregătită să primească vizitatori.
Termenul de finalizare a lucrărilor este, în mod normal, 13 noiembrie, și este de așteptat ca el să fie respectat de toată lumea. Se lucrează încă la fațadă, acoperiș, căile de acces, terasă, dar și la parcarea interioară. Mai lipsesc și bordurile de pe străzile de acces și marcajele rutiere. Acestea din urmă vor fi finalizate în decursul următoarelor zile, după cum ne-au declarat reprezentanții firmelor de construcții.  
Lucrările avansează – deși pentru un ochi neavizat nu pare – destul de rapid. Un sfert din fațada decorativă paralelă cu Podul Gării a fost finalizată într-o singură zi. Iarba naturală, ce va decora food court-ul din incinta mall-ului, a fost deja montată. Există și un sistem interior de irigații pentru întreținerea ei. Un magazin de cosmetice a început încă de acum o săptămână să aranjeze marfa pe rafturi. Acești „clienți ancoră”, comercianții majori ce vor deschide magazine în incinta mall-ului, ar fi factorul principal pentru finalizarea la termen a lucrărilor deoarece nu ar accepta o întârziere a deschiderii. Și ceilalți comercianți lucrează deja la ultimele detalii ale magazinelor lor. Potrivit informațiilor neoficiale, orice întârziere a unui comerciant în deschiderea magazinului va fi penalizată financiar.
În ciuda faptului că lucrările par a fi în întârziere, reprezentanții uneia dintre firmele de constructori afirmă că situația nu este diferită comparativ cu stadiul în care se aflau alte mall-uri din țară cu o săptămână înainte de deschidere. Așa cum ne-a spus unul dintre ingineri, „nu există îndoială că lucrările vor fi finalizate la timp”.
Promenada Sibiu are o suprafață închiriabilă de 42.200 de metri pătrați și va găzdui 150 de magazine, 17 restaurante, dar și primul cinema multiplex din Sibiu. 
Deschiderea oficială este programată pe 14 noiembrie, când se dă startul unui maraton de  patru zile de evenimente. Spectacole de lumini laser, dansuri și muzică, acrobații și multe altele sunt pregătite pentru sibieni, săptămâna viitoare, de joi până duminică.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect