fbpx
Connect with us

Info utile

Românii pot obține online, de la ANAF, certificatele fiscale necesare în străinătate

Gabriel Dogaru

Published

on

ANAF a anunțat că persoanele fizice care au nevoie de diferite documente fiscale în alte țări, în special diferite certificate, le pot obține fără prezența fizică în sediile administrației, ci direct de pe Spațiul Privat Virtual. Contul se poate crea cu ajutorul unui document sau pe baza recunoașterii video.

Mai multe tipuri de certificate fiscale pentru persoanele fizice care sunt necesare în străinătate sunt disponibile pe platforma online a ANAF. Este vorba despre certificate de rezidență fiscală pentru persoane fizice rezidente în România, certificate privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente, certificate de rezidență fiscală pentru persoane fizice rezidente în România și certificate privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente completate pe formulare emise de statele cu care România are încheiate convenții/acorduri de evitare a dublei impuneri (ANAF dă exemplu formularul german Bescheinigung EU_EWR sau formularul olandez Inkomensverklaring).

Pentru obținerea acestor certificate este nevoie de accesarea Spațiului Privat Virtual, prin intermediul căruia se poate face comunicarea cu ANAF.

Advertisement

Potrivit ANAF, cererile pentru eliberarea certificatelor respective pot fi descărcate de pe site-ul www.anaf.ro, din secțiunea Servicii Online/ Declarații electronice/ Descărcare declarații și pot fi depuse prin link-ul Depunere Declaraţie Unică şi alte formulare SPV-PF afișat în aceeași secțiune.

Pentru accesarea acestor documente în Spațiul Privat Virtual, este nevoie de crearea unui cont, pe bază de user și parolă. Procedura nu mai presupune deplasarea la un ghieșu ANAF, ci utilizarea unui document emis de ANAF, pentru identificare.

Pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea SPV > ”Înregistrare în Spaţiul Privat Virtual” – Persoane fizice, rubrica „Înregistrare utilizatori persoane fizice”> „Înregistrare cu parolă”, se selectează la „Tipul de aprobare” una din cele două variante:

Advertisement

1. ”Verificare număr înregistrare decizie”: în cazul în care contribuabilul are documente primite de la ANAF (o decizie de impunere, o decizie referitoare la obligaţii accesorii sau alte documente emise începând cu 2013, din lista afişată în momentul selectării acestui tip de aprobare), se introduce în câmpul ,,Număr document”, numărul imprimat în partea de sus a documentului.

2. ”Identificare vizuală on-line (Sistem video)”: prin intermediul serviciului Programări online, selectând după completarea câmpurilor necesare înregistrării, data și ora la care se doreşte a fi inițiată procedura de identificare vizuală online.

Spațiul Privat Virtual poate fi accesat de pe orice dispozitiv cu acces la Internet, permite încărcarea și descărcarea de declarații și documente, oferă acces la obligațiile de plată ale contribuabilului.

Advertisement

ANAF oferă asistență pentru procedurile de înscriere sau depunere documente și la Call Center-ul dedicat: 031.403.91.60.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info utile

Se opreşte energia electrică în Mediaş

Avatar

Published

on

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, după cum urmează:

MARTI 3 AUGUST

Advertisement

· între orele 8-16 în MEDIAS, strazile: SOSEAUA SIBIULUI, NR.63, BL.5.

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate. Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-500-929.

Advertisement
Continue Reading

Fapt Divers

Luna august va fi una foarte caldă. ANM a transmis prognoza lunii viitoare

Avatar

Published

on

Vom avea parte de o lungă august foarte caldă, cu temperaturi peste cele normale pentru respectiva lună a anului. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna august. În unele zone valul de caniculă va persista. 

În intervalul 2-9 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Advertisement

Între 9 și 16 august, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 16-23 august, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ultima săptămână a lunii viitoare, între 23 și 30 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Advertisement

Continue Reading

Fapt Divers

Pașaportul COVID, obligatoriu din acest week-end la intrarea în Germania

Avatar

Published

on

Toate persoanele care intră în Germania, inclusiv din țările UE sau din cele aflate pe lista verde (așa cum este România), trebuie să prezinte, din acest week-end, certificatul care dovedește fie vaccinarea, fie trecerea prin boală sau o testare recentă negativă.

Până acum doar persoanele care veneau din zonele de risc trebuia să prezinte astfel de documente, iar dintre țările europene, doar călătorii care veneau din Marea Britanie, Spania și Olanda erau obligați să prezinte certificatul verde (sau Corona Pass).

Advertisement

Liderii regionali spun că vor face eforturi pentru a uniformiza regulile de intrare în țară, care acum sunt diferite de la un land la altul, sau la aeroporturi față de punctele de trecere a frontierei terestre, a anunțat Biziday.

Decizia autorităților de a permite doar celor vaccinați, testați sau trecuți prin boală să intre în țară vine pe fondul îngrijorării din ce în ce mai mari că întoarcerea din vacanțe ar putea contribui la alimentarea celui de-al patrulea val.

Germania a înregistrat, joi, 3.142 de noi cazuri, în timp ce media zilnică a cazurilor noi în Marea Britanie este de aproape 30 de mii. Până acum peste 61% din populația Germaniei (sau 73% din cea adultă) a primit cel puțin o doză de vaccin.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE