5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Miercuri sunt anunțate rezultatele studiului Predatorr

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

        În perioada 21-24 mai, medicii în specialitatea Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vor participa la ediţia jubiliară – al 40-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, care va avea loc în Sibiu. Evenimentul este organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. La manifestări vor lua parte peste 700 de medici din România dar şi din străinătate. La Congres vor fi prezentate cele mai noi informaţii despre prevenţia şi controlul diabetului, precum şi despre cercetarea ştiinţifică în domeniu. În plus, vor fi făcute publice rezultatele studiului Predatorr. 

 

„Diabetul este una dintre afecţiunile secolului XXI, cu implicare multidisciplinară. Astfel de manifestări ştiinţifice au rolul de a contribui la dezvoltarea cercetării în vederea controlării şi prevenirii acestei maladii. Informaţiile prezentate în cadrul Congresului sunt  deosebit de importante pentru toţi medicii din această specialitate şi implicit pentru colectivul de medici din cadrul compartimentului Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul SCJU Sibiu, care este preocupat permanent de creşterea calităţii serviciilor medicale. Sunt onorată de a da curs şi în acest an invitaţiei dnei Prof. Dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cu atât mai mult cu cât ediţia din acest an este una jubiliară iar acest congres este o oportunitate de a promova şi medicina sibiană”, a declarat Şef lucrări, Dr. Carmen Sitterli Natea, medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice în cadrul SCJU Sibiu. 

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Maria Moţa va anunţa miercuri la Sibiu, în premieră naţională, rezultatele finale ale studiului PREDATORR, care vor indica o cifră oficială a numărului românilor bolnavi de diabet.

Studiul PREDATORR a fost început anul trecut de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în parteneriat cu Societatea Română de Nefrologie. Derulat timp de aproape un an şi jumătate, pe un eşantion reprezentantiv de aproximativ 3.000 de persoane, cercetarea a cuprins 101 medici de familie, conform oficialilor.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect