fbpx
Acum citesti:
Peste o suta de restantieri la vaccinare, imunizati
Intreg articolul 1 minute de lectura

Peste o suta de restantieri la vaccinare, imunizati

Directorul DSP, dr. Gabriel Budescu, a anunțat, luni, ca a fost amenajat un punct de vaccinare în sediul școlii din Iacobeni pentru vaccinarea copiilor din comunitatile de romi.

Cele șase cadre medicale implicate în campania locală au reușit să vaccineze 108 copii în două ore. Astfel, procentul copiilor vaccinați a crescut la 84,15%.

La nivel județean, Sibiul înregistra, la data de 31 iulie 2017, un procent de 86,04% de copii vaccinați, însă în perioada 1 – 15 august au mai fost vaccinați încă 860 de copii cu vârste între 9 luni și 9 ani.

În acest moment, există peste 7.000 de doze de vaccin antirujeolic în județ, necesarul fiind de 6.200. La acestea se adaugă 2.000 de doze aflate în rezerva DSP Sibiu.

Campania de vaccinare antirujeolică în comunitățile de romi continuă. Miercuri, 23 august 2017, DSP va desfășura o acțiune de vaccinare în Copșa Mică.

Comisia mixtă pentru monitorizarea și sprijinirea campaniei de vaccinare antirujeolică în județul Sibiu a fost constituită în 20 iulie 2017, prin Ordin al Prefectului Lucian Radu.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.