Acum citesti:
Incubator pentru Neonatologia Sibiu, donat de Salvati Copiii
Intreg articolul 2 minute de lectura

Incubator pentru Neonatologia Sibiu, donat de Salvati Copiii

Medicii de la Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au la dispoziție, începând de miercuri, un incubator performant de terapie intensivă, care îi va ajuta să acorde asistență medicală imediată și de calitate nou-născuților prematuri.

Dintre cele 2.940 de nașteri care au avut loc aici în anul 2016, 398 (13,53%) au fost înainte de termen.

Donația, în valoare de 15.000 de euro, face parte din amplul program de reducere a mortalității infantile al Organizației Salvați Copiii România, în cadrul căruia maternitatea din Sibiu a mai fost dotată cu un incubator performant de terapie intensivă (2014), un ventilator de suport respirator pentru nou-născuți (2015) și o masă radiantă cu modul de resuscitare (2017).

”Supravieţuirea prematurilor în mediul extrauterin nu este deloc simplă. Tehnologii moderne, sofisticate ajută aceşti copii să facă faţă unor provocări uneori prea mari pentru puterile lor: diverse tipuri de aparate îi ajută să respire, sondiţe puse în stomac şi linii venoase le asigură nutriţia necesară până când pot suge la sân, monitoare cardio-respiratorii şi pulsoximetre înregistrează ritmul cardiac, respirator şi saturaţia de oxigen a sângelui, alte monitoare pot fi necesare pentru a urmări funcţiile creierului, rinichiului, intestinului”, a declarat medicul Livia Ognean. 

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

Incubatorul donat Maternității sibiene este parte a amplului program pe care Organizația Salvați Copiii România îl derulează în beneficiul maternităților, din anul 2012.

Numai în 2017, Salvați Copiii a dotat 38 de maternități din 32 de localități, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 de euro. În cei șase ani de când organizația a transformat într-o prioritate salvarea copiilor născuți prematur, prin dotarea maternităților, trei milioane de euro au fost investite pentru achiziționarea de aparatură medicală indispensabilă.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.