Acum citesti:
Răşina de brad
Intreg articolul 2 minute de lectura

Răşina de brad

Acum, când plantele de leac se retrag pentru somnul iernii, mai rămâne un „medicament” din farmacia Domnului, la care aveţi acces dacă vă plimbaţi printre brazi: răşina.

Rareori se foloseşte în starea în care o puteţi desprinde de pe scoarţa bradului, dar când e vorba de arsuri, se poate. Are efecte vindecătoare uimitoare. De regulă, însă, se prepară din ea tinctură sau un unguent, topind-o într-o cantitate egală de seu de oaie, la foc foarte mic. Tinctura se poate obţine artizanal, lăsând răşina „la dospit” în rachiu natural. Există însă unguente şi tincturi pe bază de răşină, gata preparate, în farmaciile naturiste.

Ce proprietăţi vindecătoare are răşina de brad? Este un antibiotic natural, folosit în medicina populară mai ales pentru vindecarea rănilor, un antiinflamator utilizat la vindecarea vânătăilor, entorselor şi ciocurilor reumatice, stimulează imunitatea şi are proprietăţi regeneratoare. Sub formă de tinctură diluată în apă sau combinată cu miere este utilizată în tuse, amigdalită, faringită, traheită. Ca şi pedicuţa, te scapă de fumat, ba chiar previne cancerul pulmonar la fumătorii înrăiţi, prin efectele sale antitumorale. Are efect dezinfectant asupra intregului tract digestiv şi ajută la refacerea florei intestinale. Proprietăţile antiseptice, antibiotice şi regenerative fac din tinctura de răşină de brad un medicament-minune şi în înfecţiile tractului urinar, dar şi extern, când e vorba de răni şi exeme.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.