Acum citesti:
Hematologia se mărește, iar Oncologia va avea farmacie proprie
Intreg articolul 3 minute de lectura

Hematologia se mărește, iar Oncologia va avea farmacie proprie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Sibiu și cea a Consiliului Județean au anunțat astăzi, 7 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă o serie modificări în organizarea unor secții din cadrul spitalului. Este vorba despre deschiderea unei farmacii în cadrul căreia să se desfășoare subprogramul de tratament medicamentos al bolnavilor cu afecţiuni oncologice. Punctul de lucru al farmaciei se va amenaja la parterul clădirii secțiilor clinice medicale si oncologie, iar acest fapt impune schimbările. În acest sens, compartimentul Clinic Diabet Nutriție va fi relocat de la parterul clădirii medicale într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică – Ginecologie II, unde își desfășura activitatea Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM). În spațiul eliberat la parterul clădirii medicale vor fi amenajate punctul farmaceutic de lucru pentru prepararea soluțiilor citostatice și saloanele necesare pentru spitalizare de zi – Secția Clinică Hematologie. De asemenea, Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) va fi relocat în cadrul unor spații disponibile în clădirea unde își desfășoară activitatea Compartimentului de Citologie.

Întrucât incidența bolilor oncologice și hematologice crește din ce în ce mai multe începem să avem probleme, în special cu secția de Hematologie, unde este o situație destul de delicată. Această secție este situată la etajul 2 al unei clădiri care anul acesta a 160 de ani. Pentru că este într-o zona istorică și nu poate fi transformată radical, iar noi avem o mare problemă în a asigura condiții decente acestor oameni care au o suferință îngrozitoare. Pe de altă parte, medicamentele care se administrează bolnavilor de cancer sau leucemie trebuiesc preparate în niște condiții separate, distincte față de farmacia care prepară medicamente obișnuite. Astfel, pentru a nu pierde programul național de oncologie am fost obligați să găsim soluții”, a spus Ec. Cornel Benchea managerul SCJU Sibiu. Managerul a subliniat faptul că acestea au fost singurele soluții viabile ce au putut fi luate.

În aceste condiții, Secția Hematologie va fi mărită cu încă două saloane în care vor fi puse aproximativ 10 fotolii și 3 sau 4 paturi în care pacienții vor putea fi tratați în același timp. Reprezentanții spitalului spun că, după aceste modificări mulți bolnavi vor putea rămâne să se trateze la Sibiu, fără a mai fi nevoiți să plece la Cluj sau Târgul Mureș. De asemenea, cei care au nevoie de tratamente de o zi nu vor mai fi amestecați cu cei care necesită tratamente îndelungate, iar astfel va fi evitat riscul de contaminare sau de eroare.

Finalizarea lucrărilor și mutatul efectiv sunt prevăzute în luna decembrie a acestui an

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.