Acum citesti:
Testare gratuită a glicemiei, la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Testare gratuită a glicemiei, la Sibiu

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu se alătură companiei Medtrust în campania din acest an a Zilei Mondiale a Diabetului, implicându-se în organizarea unei caravane pentru deteminarea gratuită a glicemiei în rândul populației. Sibienii vor putea beneficia de testările gratuite timp de două zile, în parcarea magazinului Dumbrava, joi, 9 noiembrie, orele 11:00 – 17:00, respectiv vineri, 10 noiembrie, în intervalul orar 09:00 – 15:00.

Data de 14 noiembrie a fost declarată Ziua Mondială a Diabetului începând cu anul 1991, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ca răspuns față de creșterea îngrijorătoare a pericolului reprezentat de diabet.

Medtrust organizează în acest an Caravana Wellion, în mai multe țări din Europa, pentru a marca cea mai mare campanie de conștientizare a pericolului diabetului desfășurată anual la nivel internațional. Mulțumită unei vechi colaborări între cele două companii, Chimimportexport-Plurimex a inclus România pe traseul caravanei.

13 orașe pe traseul Caravanei Wellion

Wellionmobilul – un automobil de capacitate mare dotat special în acest scop, s-a deplasat deja în 8 orașe din România, urmând să ajungă în alte 6 locații pana la jumătatea lunii noiembrie, oferind tuturor doritorilor acces gratuit la un minim, dar important, control al nivelului glicemiei în sânge, care este primul indiciu al diabetului. În interiorul acestuia, beneficiind de toate condițiile sanitare necesare, personalul sanitar specializat – medici și asistenți medicali – determină gratuit glicemia tuturor persoanelor care doresc să facă acest test, oferind totodată recomandări în funcție de rezultatele obținute.

Traseul Caravanei Wellion:

1 – 2 noiembrie: București

3 noiembrie: Buzău

4 noiembrie: Ploiești

5 noiembrie: Pitești

6 noiembrie: Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc

7 noiembrie: Brașov

8 noiembrie: Mureș

9 – 10 noiembrie: Sibiu

11 – 12 noiembrie: Timișoara

13 noiembrie: Râmnicu Vâlcea

14 noiembrie: București Ziua Mondială a Diabetului

15 noiembrie: Craiova

16 noiembrie: Constanța

Caravana Wellion se va sincroniza cu evenimentele medicale organizate în țară. Astfel, aceasta va fi prezentă în Sibiu în zilele de 9 și 10 noiembrie, oraș în care se va desfășura pe parcursul acestor 2 zile al XV-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice sub tema – Diabetul: să ne protejăm viitorul!

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.