Acum citesti:
Sibienii din ce în ce mai răciți
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sibienii din ce în ce mai răciți

Numărul infecțiilor respiratorii (IRA) acute au crescut față de prima săptămână din anul 2018, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu (DSP). Astfel, numărul de IRA a ajuns la 1.815, față de 1.170 câte au fost în săptămâna anterioară. Asta înseamnă cu 55.13% mai multe cazuri.

Analiza celor de la DSP a fost stratificată pe grupe de vârstă. Cele mai multe cazuri (circa 35%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 – 49 ani. Ponderea internărilor a fost una mică, de 1,60%, ceea ce arată că au fost forme de boală ușoare.

De asemenea, numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 483 cazuri. Cele mai multe cazuri (156) au survenit la grupa de vârstă 15 – 49 ani.

Ponderea internărilor cu pneumonii, din totalul cazurilor înregistrate în această a doua săptămână, a fost de 24.64%, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an.

Cu privire la cazurile clinice compatibile cu gripa, au fost raportate 10, cu 6 mai multe față de săptămâna precedentă. Nu s-au recoltat probe pentru detectare de virus gripal astfel, nu s-a confirmat nici un caz de gripă.

La jumătatea lunii decembrie județului Sibiu i-au fost repartizate 14.290 de doze de vaccin antigripal, iar de la începutul anului au fost vaccinate 2.506 persoane.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.