Acum citesti:
Mai puține viroze
Intreg articolul 1 minute de lectura

Mai puține viroze

Numărul virozelor din această săptămână a scăzut cu 7,38% față de săptămâna precedentă, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu (DSP). Astfel, la nivelul județului, în săptămâna 22 – 28 ianuarie s-au înregistrat 1.692 de cazuri de infecții respiratorii acute, față de 1.827 de cazuri înregistrate cu o săptămână înainte. Cele mai multe dintre ele (circa 32%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 – 49 ani. În ceea ce privește numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 406 cazuri, 123 fiind la grupa de vârstă 15 – 49 ani.

Și cazurile de gripă raportate în acestă săptămână sunt mai puține față de săptămâna trecută. Au fost îregistrate 14 cazuri, față de 22, însă niciunul nu a fost confirmat de laborator.

Campania de vaccinare antigripală continuă, 748 de persoane din toate categoriile de risc fiind vaccinate în zilele de supraveghere.

Reamintim că judeţului Sibiu i-au fost repartizate 14.290 de doze de vaccin antigripal, reprezentând circa 59% din totalul persoanelor catagrafiate în judeţul nostru.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.