Acum citesti:
FOTO – Centrul de Hemodializă al Spitalului Județean Sibiu, complet renovat
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – Centrul de Hemodializă al Spitalului Județean Sibiu, complet renovat

Procesul de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, instituție, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, continuă și în 2018. Începutul anului a adus renovarea completă a Centrului de Hemodializă, situat în clădirea medicală, cel mai vechi pavilion al spitalului, datând din 1859.

Au fost efectuate lucrări de igienizare și modernizare a grupurilor sanitare, a saloanelor și holurilor de acces, zugrăveli, montare uși PVC, montare parchet, reparații instalații electrice, montare instalații sanitare noi, amenajare oficiu – magazie tehnică, vestiar pacienți și boxe pentru depozitarea diverselor materiale. În cadrul Centrului de Hemodializă se află 9 posturi de lucru (aparate de hemodializă și paturi) distribuite în 2 saloane. Tot în cadrul centrului se mai află un salon cu 2 paturi pentru dializă peritoneală. Au fost comandate 9 rampe de oxigen cu accesorii pentru dotarea saloanelor. Valoarea lucrărilor și dotărilor se ridică la aproape 125.000 lei.

“Toate aceste lucrări erau necesare pentru a aduce standardele de calitate la nivelul normelor actuale, astfel încât să primim pacienții în condiții superioare de cazare și tratament precum și să asigurăm un mediu de lucru optim personalului medical. Practic, procesul de modernizare a secțiilor și compartimentelor este unul continuu”, a declarat Robert Nicolae Fotache, Director Administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Adresabilitatea este una în creștere: în prima lună a anului curent s-au efectuat 273 de ședințe de hemodializă, ceea ce înseamnă o creștere de circa 60% peste media lunară din anul anterior. „Dorim să mulțumim conducerii spitalului și a Consiliului Județean Sibiu pentru implicare, renovarea centrului de hemodializă fiind necesară pentru a oferi condiții mai bune de efectuare a procedurilor dar și din dorința comună a centrului și a managementului de a deservi cât mai mulți pacienți”, a precizat Dr. Liviu Cotarlă, coordonatorul centrului de hemodializă.

Centrul de Hemodializă este o componentă esențială a SCJU Sibiu oferind servicii de hemodializă pentru insuficienţă renală acută şi insuficienţă renală cronică, dializă peritoneală continuă ambulatorie, consulturi de specialitate şi dispensarizare ambulatorie sau în staţionarul de nefrologie pentru cazuistica nefrologică. Unitatea de dializă şi nefrologie Sibiu a fost înfiinţată în 1990, la data respectivă fiind al 5 – lea serviciu de acest fel apărut în România.

Hemodializa Sibiu 1
Hemodializa Sibiu 2
Hemodializa Sibiu 3
Hemodializa Sibiu 4
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.