Acum citesti:
FOTO – Workshop “Rolul Rezonanței Magnetice in hipertensiunea pulmonară”, la Spitalul Județean Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – Workshop “Rolul Rezonanței Magnetice in hipertensiunea pulmonară”, la Spitalul Județean Sibiu

Vineri, 2 martie, laboratorul de imagistică medicală din structura „Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult” (CVASIC) al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a găzduit un atelier de lucru  având ca temă “Rolul Rezonanței Magnetice in hipertensiunea pulmonară”. Workshop-ul a fost moderat de către Dr. Anca Florian, medic specialist cardiolog, din cadrul Spitalului Universitar Munster, Germania și Dr. Monica Yepez, medic radiolog în cadrul CVASIC – SCJU Sibiu. La eveniment au participat, de asemenea, și Șef lucrări Dr. Gabriela Eminovici, medic șef al Secției Cardiologie I a SCJU Sibiu respectiv Șef lucrări Dr. Minodora Teodoru, medic șef al Secției Cardiologie II a SCJU Sibiu precum și numeroși medici rezidenți și studenți.

În cadrul workshop-ului, pacienții cu patologie cardio-pulmonară care s-au încadrat ca subiecți în tema de cercetare, au beneficiat de examinări de înaltă performanță efectuate cu sistemul RMN din dotarea CVASIC. Este pentru al doilea an consecutiv când CVASIC este implicat activ în astfel de ateliere practice, cu scopul explorării noninvazive a pacienților cu patologie cardiovasculare prin rezonanță magnetică.

Workshop-ul „Rolul Rezonanței Magnetice in hipertensiunea pulmonară” este parte a simpozionului Phader Spring Forum, manifestare științifică cu participare internațională cu tematica „Hipertensiunea pulmonară”, care se desfășoară perioada 2-3 martie la Sibiu. Simpozionul este organizat de Societatea Română de Cardiologie în colaborare cu Facultatea de Medicină din cadrul ULB Sibiu și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu sprijinul Secţiei Clinice de Cardiologie I și II și al „Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult”. Temele abordate de către participanți sunt: funcția si disfuncția ventriculului stâng la pacienții cu hipertensiune pulmonară arterială, hipertensiunea pulmonară secundară medicamentoasă și hipertensiunea pulmonară la consumatorii de droguri.

Workshop Spitalul Judetean Sibiu 1
Workshop Spitalul Judetean Sibiu 2
Workshop Spitalul Judetean Sibiu 3

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.