Acum citesti:
Primul deces din cauza gripei, în Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Primul deces din cauza gripei, în Sibiu

Două noi cazuri de gripă au fost confirmate în Sibiu, iar unul dintre ele s-a soldat cu deces, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Este vorba despre o femeie, de 50 de ani, din Cașolț, cunoscută cu grave probleme de sănătate și care nu s-a vaccinat antigripal. Este primul deces în Sibiu, în ultimii doi ani, din cauza virusului gripal. Un alt deces s-a înregistrat în 2016. Celalalt caz este al unui tânăr de 16 ani, care a fost internat, însă starea lui s-a înbunătățit în urma tratamentului, iar la momentul de față este externat. Prezența virusului gripal a fost confirmată cu laboratorul.
Cu privire la evoluția infecţiilor respiratorii, la nivelul judeţului, numărul acestora a fost de 3.255, cu circa 9% mai puține cazuri faţă de în săptămâna anterioară de minitorizare. Cele mai multe cazuri, aproximativ 35%, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani. Numărul celor cu  pneumonii a fost, însă, ceva mai are. Acesta a ajuns  la 704 cazuri, față  de 639 înregistrate în săptămâna anterioară de supraveghere. Cele mai multe cazuri (243) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.
Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost de 21.16%, predominând internările la grupa de vârstă sub 1 an. Dacă în cazul infecțiilor respiratorii acute ponderea internărilor a fost mică (1,04%), nu același lucru poate fi spus și despre ponderea ineternărilor celor care au prezentat afecțiuni clinice compatibile cu gripa. 61,9% dintre cazuri au necesitat spitalizare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.