Acum citesti:
Mai puține viroze
Intreg articolul 2 minute de lectura

Mai puține viroze

Familie racita

Primăvara se apropie, iar acest fapt se simte și în spectrul sănătații noastre. În ultima săptămână de supraveghere a infecțiilor respiratorii și a gripei, la nivelul județului Sibiu, numărul de cazuri raportate a scăzut, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Astfel, în săptămâna 18 – 25 martie numărul infecțiilor respiratorii acute a scăzut ajungând la 2.224 de cazuri raportate, față de 2.933 raportate cu o săptămână înainte. Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 31%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 – 49 ani.

Și numărul pneumoniilor este mai mic față de cel înregistrat în săptămâna precedentă. Au fost anunțate 554 de cazuri față de 698 de cazuri. Cele mai multe cazuri (169) au survenit la grupa de vârstă 15 – 49 ani.

Cu privire la cazurile de gripă raportate, acestea au fost 78, față de 111 în săptămâna precedentă. Una din cele două probe recoltate în săptămâna precedentă și detectate de virus gripal a fost găsită pozitivă pentru A H1.

„Nu au fost recoltate probe noi de detectare de virus gripal. Dintre cele 2 probe de detectare de virus gripal recoltate în săptămâna 11, una este negativă, iar una este pozitivă pentru virsul gripal tip A H1. Cazul sporadic, este o fetiță de 6 ani din mediul rural, cu evoluție favorabilă după tratament antiviral. Actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală medie”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții DSP.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.