Acum citesti:
Consultații endocrinologice? Când și de ce?
Intreg articolul 2 minute de lectura

Consultații endocrinologice? Când și de ce?


Dr. Ioana Verde, medic specialist endocrinolog, RMN Diagnostica Sibiu

Endocrinologia este o specialitate foarte complexă care studiază hormonii secretați de glandele endocrine, ce sunt implicați în creșterea și dezvoltarea organismului încă din viața intrauterină.
Hormonii își exercită efectele asupra organelor țintă și intervin în procesele de creștere la copii, în reglarea metabolismului fosfo-calcic, declanșarea pubertății, secreția fiziologică a hormonilor tiroidieni, reglarea hormonilor ” de stres” secretați de glandele suprarenale și mențin funcționarea corectă a ovarelor și testiculelor, fiind astfel implicați și în funcția reproductivă.
În cadrul unei consultații endocrinologice, puteți beneficia de :
• Diagnosticul și tratamentul tulburărilor de creștere la copii.
• Evaluarea debutului precoce sau întârziat al pubertății la copii.
• Diagnosticul și tratamentul afecțiunilor hipofizare, ce pot afecta funcționarea tuturor celorlalte glande endocrine
• Diagnosticul și tratamentul patologiei glandei tiroide ( gușa, noduli tiroidieni, tiroidita, hipo- sau hipertiroidism), precum și a glandelor paratiroidie, ce sunt responsabile cu reglarea metabolismului calciului și fosfaților
• Evaluarea funcției glandelor suprarenale, ce secretă cortizol, adrenalină, noradrenalină, aldosteron și hormoni androgeni, cu diagnosticarea cauzelor hipertensiunii arteriale secundare sau complicațiilor cardio-metabolice determinate de patologia adrenală.
• Diagnosticul și tratamentul tulburărilor de ciclu menstrual, evaluarea funcției ovariene și identificarea factorilor ce duc la infertilitate feminină.
• Diagnosticul și tratamentul infertilității masculine, determinată de dezechilibre hormonale de cauză centrală ( hipofizară) sau periferică ( testiculară)
• Diagnosticul și tratamentul tulburărilor legate de menopauză.
• Diagnosticul și tratamentul osteoporozei, la femei și bărbați, cu efectuarea și interpretarea densității minerale osoase, prin metoda DXA ( absorbtiometrie duală cu raze X).
• Diagnostic și tratament al obezității la copii și adulți.

Din luna iulie în cadrul ambulatorului de specialitate RMN Diagnostica Sibiu adăugă pe lista specialităților în contract cu CAS Sibiu și specialitățile ENDOCRINOLOGIE – dr. Ioana Verde, medic specialist endocrinolog și CARDIOLOGIE – dr. Sergiu Batar, medic specialist cardiolog, alături de specialitățile: PSIHIATRIE – dr. Raul Talău, medic specialist psihiatru, ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE – dr. Laura Bartoș, medic specialist ortopedie – traumatologie, NEUROLOGIE – dr. Mădălin Micu, medic specialist neurolog. Pacienții pot astfel beneficia de consultații în baza biletului de trimitere.
Pentru informații suplimentare și programări pacienții pot suna la telefon 0269 243 121 (RMN Diagnostica Sibiu – Centru de Imagistică și Ambulator de Specialitate, str. Someșului nr. 19, contact@rmn-diagnostica.ro).

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.