5.7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Secțiile Spitalului Județean se transformă în șantier

Cele mai citite
Consiliul Județean Sibiu continuă investițiile în clădirile în care funcționează actualul spital. Conducerea administrației județene anunță că derularea lucrărilor de modernizare se face în paralel cu demersurile pentru construcția noului spital. Până să ajungă însă acela să fie funcțional se va face tot posibilul pentru asigurarea confortului pacienților și a calității actului medical în actualul spital.
La momentul de față sunt în plină desfășurare lucrările la Secția de Nefrologie și se fac demersurile necesare pentru construcția unui nou bloc ATI menit să decongestioneze actualul spațiu de Anestezie-Terapie Intensivă. Sunt de asemenea în pregătire proiectele pentru anul viitor.
În momentul de față derulăm modernizarea Secției de Nefrologie, lucrările se desfășoară deja, este la Medicală 1 secția. După aceea urmează la Sterilizare, s-a adjudecat și licitația pentru Blocul ATI de la Neurochirurgie care va începe în perioada urmatoare întrucât noi am ajuns la momentul de față să fie atât de aglomerat ATI-ul mare încat nu mai putem face operații în ziua respectivă. Și atunci o să creem încă un bloc ATI la Neurochirurgie care va prelua o parte din traficul de la ATI-ul mare. Se va realiza mutarea secțiilor care sunt în momentul de față în clădirea Neurologiei a cărei reabilitare trebuie să înceapă anul viitor. Chirurgia plastica si Arșii vor fi mutați aici în spital. Proiectul este depus în momentul de față pentru aviz la ISU. Sperăm ca lucrarile să înceapă catre sfârșitul anului.”, spune Cornel Benchea, managerul Spitalului Județean Sibiu.
Mutarea secțiilor de Chirurgie Plastică și Arși se va realiza în urma implementării unui proiect de construcții modulare metalice în care cele două secții să își poată desfășura activitatea.
Valoarea estimată a acestui proiect este de 2,5 milioane de lei.
Sumele provin în mare parte din fonduri de la Consiliul Județean.
Cea mai recentă lucrare de modernizare finalizată este cea de la Secția de ORL. Valoarea acestei investiții a fost de 5,5 milioane de lei.
De serviciile Spitalului Județean Sibiu beneficiază atât pacienții din Sibiu cât și cei din Alba, Vâlcea și chiar Brașov.
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Se apropie prima minivacanță din acest an. Vor fi o grămadă de zile libere

Se apropie cu pași repezi prima minivacanță din acest an, care va "lega" ziua de 1 Mai cu a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect