8.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

S-a suplimentat numarul locurilor la rezidentiat

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Din anul universitar 2018-2019 numarul locurilor la rezidentiat va fi suplimentat de la 5.000 cat s-a anuntat initial pana la 5415 locuri si posturi. Masura a fost luata la solicitarea reprezentantilor Ministerului Sanatatii care spun ca lipsa medicilor la sate este o problema spinoasa cu care se confrunta tara noastra din cauza exodului medicilor.

„In prezent Romania se confrunta cu un deficit major de medici specialisti, deficit care se va adanci in urmatorii ani, numarul acestora posibil sa atinga cifra de 12.000 de specialisti in următorii 15 ani.
Avand in vedere ca migratia personalului de specialitate medico-sanitar bine pregatit si cu experienta profesionala este o realitate care isi pune amprenta asupra sistemului public sanitar, in vederea asigurarii unui cadru coerent institutional si necesar pentru asigurarea formarii acestei categorii profesionale in toate activitatile medicale necesare unui sistem sanitar adecvat,se impune majorarea cifrei de scolarizare aferenta pentru pregatirea in rezidentiat in anul universitar 2018-2019.”, se arata in hotararea adoptata astazi de Guvern
Prin aceasta masura guvernantii spera sa opreasca exodul medicilor si sa imbunatateasca accesul la serviciile medicale in zonele defavorizate din punct de vedere socio-economic.
In anul universitar trecut, pentru rezidentiat, au fost disponibile un numar de 4.000 de locuri.
Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect