fbpx
Acum citesti:
5 suspiciuni de gripa de la debutul sezonului si pana in prezent
Intreg articolul 1 minute de lectura

5 suspiciuni de gripa de la debutul sezonului si pana in prezent

Directia de Sanatate Publica Sibiu anunta ca in ultima saptamana a fost raportata o noua suspiciune de gripa. De la inceputul sezonului, din luna octombrie si pana in prezent au fost inregistrate in judetul Sibiu 5 cazuri de suspiciune de virus gripal insa pana acum nu au fost recoltate probe biologice in vederea confirmarii cu laboratorul.

Primele 2 cazuri au fost raportate chiar in prima saptamana de santinela. Ulterior, in alte 3 saptamani, a fost diagnosticat cate un nou caz.

Medicii spun ca singura metoda sigura de protectie impotriva virusului gripal este vaccinarea. Pana acum in judetul Sibiu s-au vaccinat peste 6000 de sibieni.

In ceea ce priveste virozele, numai in ultima saptamana au fost inregistrate 2018 cazuri. Lor li se adauga 317 diagnostice de pneumonie. Pentru prevenirea imbolnavirilor medicii recomanda consumul de fructe si legume proaspete, miscarea in aer liber, de preferinta la orele pranzului cand este mai cald si adaptarea in permanenta a tinutei vestimentare la conditiile meteo.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.