fbpx
Acum citesti:
Donații de sute de mii de lei pentru Spitalul Municipal Mediaș
Intreg articolul 2 minute de lectura

Donații de sute de mii de lei pentru Spitalul Municipal Mediaș

Spitalul Mediaș a reușit să achiziționeze aparatură medicală performantă în urma unor sponsorizări primite de la mai multe companii din oraș. Astfel, unitatea medicală din municipiul de pe Târnava Mare a achiziționat un aparat radiologic digital în urma unei donații făcute de Romgaz, dar și un ecograf pentru Compartimentul de primiri urgențe, în urma unei donații făcute de compania Bachmann.

Este vorba despre un aparatat radiologic care permite transmiterea la distanță a investigațiilor, astfel încât interpretarea acestora să poată fi dată și în weekend-uri sau peste noapte, valoarea acestui aparat fiind de 700.000 de lei. În același timp, a fost achiziționat un ecograf pentru Compartimentul Primire Urgențe al spitalului în valoare de aproximativ 80.000 de lei.

“Cu sprijinul companiei Romgaz s-a achiziționat un nou aparat digital de radiologie prin intermediul căruia investigațiile vor putea fi transmise la distanță în așa fel încât interpretarea rezultatelor să poată fi dată și peste noapte sau în weekend, un lucru de care nu beneficiam până acum. Investiția se ridică la aproximativ 700.000 de lei. Pe această cale vreau să le mulțumesc. O altă donație importantă a venit de la societatea Bachmann prin intermediul Asociației Ardealul. Este vorba despre un ecograf care a intrat în dotarea Compaertimentului Primire Urgențe al Spitalului Municipal Mediaș, în așa fel încât pacienții care se prezintă în serviciul de urgență și care au nevoie de un consult ecografic să aibă posibilitatea de a-l avea imediat. Este o donație importantă, valoarea acestui ecograf fiind de 80.000 de lei”, a spus managerul Spitalului Municipal Mediaș, Gheorghe Nicorici.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.