fbpx
Acum citesti:
A aparut aplicația dedicată donatorilor de sânge
Intreg articolul 2 minute de lectura

A aparut aplicația dedicată donatorilor de sânge

Locuitorii din Arad, Bacău, Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti au de ieri o aplicație mobilă prin care sunt notificați atunci când este nevoie de sânge

Ambițiosul proiect a început datorită nevoii de sânge cu care se confruntă țara noastră, în condițiile în care nici 2% din populația adultă nu este donatoare.

Inițiatorii proiectului au demarat înainte un sondaj de opinie, pentru a identifica ce i-ar determina pe români să doneze sânge. “Sondajul ne arată că oamenii ar vrea foarte mult să știe momentul în care e nevoie de sângele lor, ar vrea să aibă un program mai accesibil în centre sau să petreacă mai puțin timp în momentul în care vin la donare, le-ar plăcea să li se explice mai bine condițiile donării și să aibă remindere că e nevoie de sângele lor”, a declarat, pentru TVR Diana Stoica, initiatoarea proiectului Donorium.

Cum funcționează?

“Se va putea seta un reminder în aplicaţie şi vor fi notificaţi cu o oră, o zi înainte sau cât timp aleg ei pentru a merge la donare. În momentul în care deschid aplicaţia pot vedea locaţia exactă a centrului de transfuzie şi nu vor fi nevoiţi să caute pe internet adresa centrului, doar deschid aplicaţia care îi direcţionează spre centru de transfuzie”, a menţionat Dragoș Mutașcu, cofondatorul Asociaţiei Smart Society.

Aplicația va include pe viitor centre de transfuzie și din alte orașe.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.