fbpx
Acum citesti:
Masuri speciale pentru prevenirea gripei in scoli
Intreg articolul 2 minute de lectura

Masuri speciale pentru prevenirea gripei in scoli

Directia de Sanatate Publica Sibiu cere masuri speciale in scoli si cabinete medicale pentru a preveni imbolnavirile cu gripa. Directivele vin dupa ce, la nivel national s-au inregistrat zeci de cazuri de deces din cauza virusului gripal asociat cu alte afectiuni medicale. In Sibiu nu au fost confirmate cazuri de gripa prin probe de laborator insa numarul suspiciunilor a fost de aproape 40 intr-o singua saptamana.

“DSP a transmis recomandari si masuri pentru evitarea imbolnavirilor cu gripa si pentru evitarea raspandirii virusului gripal catre Inspectoratul Scolar, cabinetele de medicina scolara, toate unitatile sanitare dar si catre furnizorii de servicii medicale din judet.”, a declarat Krisztina Gaal, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica a judetului Sibiu.

Astfel, in scoli se impune triajul epidemiologic zilnic, iar dascalii sunt sfatuiti sa trimita acasa copiii care se simt rau si sa ii anunte pe parintii acestora. Conform regulamentelor se poate declara epidemie intr-o clasa daca au fost confirmate mai mult de 3 cazuri de imbolnaviri.

Pentru a evita insa imbolnavirile DSP recomanda ca in scoli sa se tina ore de educatie privind gripa si prevenirea acesteia. Se recomanda si asigurarea normelor de igiena. In fiecare clasa trebuie sa se faca dezinfectie si sa se asigure aerisirea incaperilor.

Recomandari au fost trimise si catre cabinetele medicale scolare. Acestea trebuie sa raporteze zilnic la DSP numarul imbolnavirilor.

Medicilor de familie li s-a recomandat accelerarea programului de vaccinare impotriva gripei a populatiei care se afla in categoriile de risc. In situatia in care depisteaza cazuri de gripa la persoane care prezinta co-morbiditati, medicii de familie sunt sfatuiti sa trimita pacientii catre spitalele cu sectii de boli infectioase pentru tratarea pacientilor sun atenta supraveghere medicala.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.